PUBLICITAT

Martí promet davant Ban regular el dret de vaga

EDITORIAL

El secretari general de l'ONU es troba de gira aquesta setmana per cinc països europeus. Segons el seu portaveu, durant el periple, Ban Ki-moon abordarà temes relacionats amb les Metes del Mil·lenni, les armes químiques i els tribunals de Nacions Unides.

Després de concloure la seva visita a San Marino, Ban es va traslladar ahir a Andorra i avui ho farà a Mònaco, microestats que celebren aquest any el 20 aniversari de ser membres de Nacions Unides.

Després viatjarà a Espanya on té previst trobar-se demà amb el príncep i el cap de Govern, i llançar un esdeveniment sobre els 1.000 dies d'acció per als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, abans del compliment d'aquestes metes a finals del 2015. El secretari general té previst concloure la seva gira el proper diumenge d'abril amb una visita a Holanda. Més allà del contingut de la visita, l'estada del secretari general de l'ONU s'ha de qualificar d'històrica, com aquests 20 anys de l'ingrés d'Andorra a les Nacions Unides, que sembla que va ser ahir. Aquest reconeixement va ser per a Andorra aconseguir la majoria d'edat dins del context internacional i començar el llarg camí com estat plenament democràtic.

No hi va poder trobar millor escenari Ban Ki-moon per parlar de la pau i rebutjar les amenaces bèl·liques a Andorra, des d'on va fer una clara advertència a les proclames bel·licistes del règim de Pionyang. I davant de tant il·lustre convidat, Martí es va comprometre a avaluar el que queda pendent de desenvolupar a Andorra per ratificar durant aquesta legislatura el pacte internacional sobre drets econòmics, socials i culturals de l'ONU. Entre aquests aspectes, el tant al·ludit dret a vaga, tant promès i tant oblidat de forma no casual. És d'esperar que, davant d'aquest auditori, ara sí que sigui l'hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT