PUBLICITAT

Potenciar els ajuts socials però evitant duplicitats

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Un dels pilars de l'estat de benestar és l'atenció social, establir els mecanismes necessaris perquè la col·lectivitat cobreixi les necessitats de persones amb problemes. Sense aquesta premissa ens trobaríem amb un escenari d'insolidaritat i d'absència total d'humanitat. Les persones tenen un dret, el de tenir una vida digna, i encara que aquest no sempre es compleixi és obligació de l'Estat disposar dels mecanismes adients per fer front a les mancances dels ciutadans.

L'atenció social primària és el punt d'accés més immediat al sistema de serveis socials, i el més proper a les persones i al seu àmbit familiar i social. Els serveis socials d'atenció primària atenen totes les demandes i les necessitats socials dels ciutadans (econòmiques, d'atenció a persones dependents, addiccions, atenció a la infància, violència de gènere, etc.) A partir de les quals els professionals fan un diagnòstic i elaboren un pla d'actuació aplicant tots els recursos a l'abast. Tot ha d'estar ben coordinat perquè aquesta atenció es dispensi de la forma més adequada i també per evitar malbaratar recursos.

El grup parlamentari demòcrata va entrar ahir a tràmit parlamentari la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris, que té per objectiu millorar la qualitat en l'atenció al beneficiari, regular l'àmbit sociosanitari, i ordenar el sistema d'ajudes per tal que només es donin a qui realment les necessita.

Si s'analitza bé, és calcada al model català, i té com a gran novetat la finestreta única que donarà informació sobre tots els tipus d'ajudes socials que concedeix el Govern. Tot i que el desplegament de la llei té un cost, s'evitaran duplicitats com passa ara , que hi ha qui s'aprofita del mateix tipus d'ajut aprofitant la falta de connexió entre administracions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT