PUBLICITAT

Visualitzar al carrer les empreses interessades

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Divendres passat, a pocs mesos de complir-se un any de l'aprovació de la Llei d'inversions estrangeres, el Govern va fer un balanç molt positiu de l'interès que hi ha per invertir a Andorra, atès que el nombre de sol·licituds ja arriba a les 210. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, va assegurar que de moment el balanç és molt positiu però que ara cal fer un pas més, per començar a visualitzar aquestes empreses al carrer, per tal que «allò que nosaltres veiem amb dades de sol·licituds i de tràmits, la ciutadania ho pugui percebre com una realitat».

L'Executiu fa un balanç positiu de l'evolució que estan seguint les sol·licituds d'inversió estrangera després de l'aprovació de la llei d'obertura, el juny passat. Missé assegura que estan molt contents per l'interès que hi ha, i que ara cal fer un pas més, per començar a visualitzar aquestes empreses al carrer, i s'ha mostrat convençut que en un període molt curt de temps serà així.

L'obertura econòmica s'ha convertit en el pilar de la política del Govern Martí, que creu fermament que l'arribada de capital estranger ha de ser el camí per superar la crisi i convertir el Principat en un pol d'atracció per a empreses que busquin una baixa fiscalització per anar vendre productes i serveis a l'exterior. Però sense voler-ho, Misse ha fet una mena d'autocrítica que al carrer es palpa. No s'ha passat de la teoria a la pràctica i de moment aquesta xifra de sol·licituds no s'acaben plasmant en realitats que permetin verificar que la implantació d'empreses estrangeres va per bon camí. Perquè una cosa és el nombre, un altre les que acabin obrin portes i, sobretot i molt important, la dimensió de l'empresa i que no es tractin de petits negocis que no aportin riquesa ni creïn nous llocs de treball. Això és el que cal, visualitzar aquestes empreses al carrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT