PUBLICITAT

Ara només falta que la resposta sigui positiva

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Consell de Ministres va aprovar dimecres la modificació del Reglament d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges, conegut com a Pla Renova, i ha obert una nova convocatòria amb un import de 400.000 euros per a subvencions i de 22 milions d'euros per a préstecs preferents.

La modificació que ha aprovat el Govern demòcrata té la voluntat d'incorporar al Pla Renova les actuacions d'implantació d'energies renovables, que fins ara estaven regulades amb ajuts del Ministeri d'Economia.

Els darrers anys han estat nefastos per al sector de la construcció, i per al col·lectiu immobiliari en general. Ja no es fan noves promocions d'habitatges i l'obra pública és inexistent. El preu dels habitatges ha caigut en picat, un 40% segons els experts, i només el lloguer té certa activitats a causa de la competència de preus.

Una radiografia del sector després de la punxada de la bombolla immobiliària és més que il·lustrativa. Les plantilles s'han reduït al mínim en aquelles empreses que encara poden subsistir, moltes han abaixat persianes amb suspensió de pagaments i els treballadors s'han quedat al carrer, i el pitjor de tot és que no es veu un llum d'esperança.

Des de l'Associació de constructors i també des del gremi d'arquitectes i enginyers s'insisteix en promocionar la rehabilitació. No serà la solució als problemes de la crisi, però sí un pegat momentani per allò de qui dia passa any empeny. El Pla Renova compleix dues funcions.

D'una banda permet alleugerir la inactivitat de les empreses, encara que sigui de forma lleugera, i d'altra banda fomenta les energies renovables i la rehabilitació d'edificis antics. Només falta que la resposta sigui positiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT