PUBLICITAT

Una mesura que posa fi a una injustícia amb els autònoms

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El tema de la cotització dels autònoms a la CASS s'ha fet malament des del principi i ha estat una injustícia flagrant. Des d'un inici se'ls hi va obligar a cotitzar des de la franja alta sense tenir en compte que no tothom ingressa el mateix i que per a molts treballadors per compte propi aquesta imposició posa en perill la supervivència dels seus negocis, especialment en els temps que corren.

Per fi, el consell de ministres va aprovar ahir una modificació de la Llei de la CASS, que serà presentada al Consell General els pròxims dies, amb l'objectiu d'adaptar la cotització dels treballadors per compte propi en funció dels ingressos i beneficis que registrin. El projecte de llei concreta també alguns aspectes de la definició de les persones que treballen per compte propi en relació a les professions liberals, els titulars d'explotacions agrícoles i ramaders i els administradors. La modificació legal preveu una cotització esglaonada pels autònoms. Només es mantindria el règim general, que equival a 399 euros, per aquells amb uns beneficis anuals superiors als 24.000 euros. En el cas de tots els altres s'aplicarien reduccions adaptades a la facturació anual i resultats. Els trams quedarien establerts entre els 98,87 euros i els 299,61 euros de cotització mensual.

El que s'ha fet és una readaptació de les cotitzacions a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que satisfan els empresaris autònoms que, cal recordar, és una de les promeses que va fer DA durant la campanya electoral. La rebaixa proporcional la cotització d'autònoms també forma part dels compromisos que havia adquirit públicament el cap de Govern. Fins ara estaven obligats a pagar quasi 400 euros mensuals, la franja més alta. La modificació, tan esperada i tan necessària, afectarà a prop de 6.000 autònoms.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT