PUBLICITAT

Menyspreu de TV3 cap a al Pirineu i Andorra

EDITORIAL

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit tancar les corresponsalies de TV3 a Andorra, Perpinyà i Terres de l'Ebre. Fa un mes, la televisió autonòmica pública va haver de reorganitzar les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona per estalviar, segons la CCMA, fins més d'un milió d'euros al mes.

El tancament d'aquestes tres corresponsalies està basat en l'estalvi econòmic obligat per la reducció del pressupost de la CCMA, després de la retallada en la injecció de diners públics que manté els mitjans de comunicació de la Generalitat. El tancament es farà efectiu a finals de març. D'aquesta manera, alguns periodistes, com el francès Pere Codonyan, a TV3 des de 1995, i Eva Clausó que cobria la informació dels Pirineus, deixaran de treballar per a la televisió autonòmica pública. Cap d'aquests professionals, com els tècnics que els acompanyen, són personal de plantilla de TV3 ja que treballen per a productores externes o com autònoms.

No posarem en dubte que en època de retallades i EREs la televisió pública catalana hagi d'estalviar, sobretot perquè a ningú se li escapa que està sobredimenssionada. Ara bé, hi ha fórmules i fórmules i quan resulta que tant malament sona la paraula centralisme a Catalunya resulta que unes dels grans afectades per les retallades de TV3 són precisament les comarques. Retallar els serveis de TV3 al Pirineu implica la supressió del 100 % del servei. Com es diu des de l'oposició, la tendència centralitzadora dels governants de CiU es posa de manifest una vegada més, perquè les comarques del Pirineu representen més del 20 % del territori català, encara que només hi visquin un 1 % de la seva gent. I no es tracta només d'una qüestió de densitat de població, sinó d'interès informatiu. Es per tant un menyspreu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT