PUBLICITAT

Canvis raonables i necessàris en la llei d'immigració

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Grup Parlamentari Demòcrata va entrar ahir a tràmit parlamentari una proposició de llei de modificació de la Llei d'immigració per adaptar-la a la nova Llei d'inversió estrangera i flexibilitzar les quotes d'immigració per facilitar als empresaris la contractació d'assalariats. La més important és la modificació del sistema de quotes per tal que els empresaris tinguin un mes per contractar un altre empleat si el primer marxa sense perdre la quota. D'altra banda, s'han creat tres modalitats noves d'autoritzacions de treball per donar resposta als empleats d'empreses andorranes que treballen a l'exterior, els treballadors per compte propi que arriben a Andorra fruit de la inversió estrangera, i les persones que vulguin ingressar en un centre geriàtric privat. A més, s'han fet dues modificacions per regular els permisos d'estudiants en pràctiques i per obrir a tots els sectors les autoritzacions de treball de curta durada.

Els canvis, a banda de beneficiosos, són obligatoris d'acord amb les pretensions de la inversió estrangera. No es pot pretendre l'arribada d'empreses en noves tecnologies sinó es facilita la contractació dels seus treballadors, igual d'interessant és aprofitar els joves valors que en els seus país, com en el cas d'Espanya, tenen barrat l'accés a les pràctiques, per fer-ho a Andorra amb facilitats d'immigració, o permetre els treballs puntuals d'un màxim de cinc dies sense haver de pagar la taxa de permís de treball.

L'actual normativa es totalment obsoleta, no només per les perspectives que obre la inversió estrangera, sinó també per l'evolució que ha patit el mercat laboral intern. A més, es satisfà la reclamació del sector hoteler, on hi ha una gran mobilitat dels treballadors, de manera que la marxa d'un empleat pugui ser substituïda amb la mateixa quota.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT