PUBLICITAT

Locals embargats per deutes aliens als propietaris

EDITORIAL

Més de mig centenar de propietaris de locals es troben en una situació de desempar, ja que a causa dels deutes contrets pels que eren els llogateres els locals, l'espai físic, estan embargats. Es tracta d'una situació injusta a totes totes, ja que no és el propietari el deutor i en canvi sí el que paga els plats trencats amb un perjudici econòmic evident.

Es tracta, segons les dades del Govern, de 56 establiments que es troben en aquesta situació en un moment d'angoixant de crisi econòmica en què també s'està treballant perquè el comerç doni una bona imatge i s'eviti precisament l'existència de locals buits, alguns d'ells desendreçats i bruts, la qual cosa no és una bona rebuda per als visitants.

Conscient d'aquesta injustícia, el Ministeri d'Economia ha fet un pas més en la seva promesa i aviat entrarà en vigor un decret per tal que els propietaris d'un local puguin tornar a llogar-lo en el supòsit que estigui embargat el negoci anterior. Evidentment, la mesura no beneficiarà quan el propietari del negoci i del local sigui el mateix, però sí en la resta de casos en què el propietari del local no és culpable de la gestió o dels mals resultats del negoci que portava una altra persona.

Tal i com ho va descriure el ministre d'Economia, Jordi Alcobé, es tracta d'un «problema històric» al qual mai se li havia posat remei, tot i que l'Administració n'era conscient d'aquesta casos. Però és que amb la crisi econòmica aquest problema s'ha anat dimensionant i ja no es podia negar una injustícia tan visible.

Alguns locals es troben bloquejats des del 2003 a causa de la lentitud de la justícia, tancats sense possibilitat de cap rendibilitat.

L'entrada en vigor del decret, que ha d'acabar de ser tancat en converses amb els comuns, és una bona notícia i posa fi a una injustícia que s'arrossegava en el temps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT