PUBLICITAT

El projecte de l'Estadi Nacional, reivindicat i tan necessari

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publicava ahir la licitació dels treballs de construcció de la fase 1 de l'Estadi Nacional d'Andorra, que s'ubicarà al Camp d'Esports del Consell General, per un import estimatiu de 3.499.916 euros. D'aquesta manera s'obre un concurs nacional amb modalitat de contractació ordinària en el qual les empreses que hi participin tindran de termini fins el pròxim 1 de març.

El projecte, redactat per l'arquitecte Julià Call, defineix les partides corresponents als treballs de construcció de la primera fase de l'Estadi Nacional, declarat projecte d'interès nacional el passat 25 de juliol. La característica més rellevant contemplada en aquesta primera fase de construcció és sense dubte l'enderroc de les instal·lacions, és a dir, que es parteix de zero i s'haurà de fer un equipament nou de trinca.

Algú es pot preguntar si amb les arques públiques buides s'ha de fer aquesta despesa, i la resposta és contundent: sí. En aquest país sempre ens hem vanagloriat de tenir una sobredosi d'equipaments esportius i socioculturals, alguns d'ells sobredimensionats, i en canvi es dóna una imatge tercermundista quan la selecció nacional de futbol ha de jugar els seus partits internacions els quals, no ho oblidem, tenen una projecció que va més enllà de l'esportiva a nivell de promoció i d'imatge del país, un àmbit en el qual es desemborsen anualment molts diners.

Però hi ha un altre punt que enforteix aquests arguments. És la pressió que es fa des de la UEFA, que aporta dos milions d'euros de subvenció però amb data de caducitat, el que representa la meitat del pressupost, ja que en aquest no es contempla el mig milió d'euros que costen les obres de canalització. El rugbi tampoc hi sortirà perjudicat. Per fi veu la llum un projecte que semblava que no interessava ningú.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT