PUBLICITAT

Un informe desvirtuat pel que fa a la realitat a Andorra

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Govern ho ha fet bé reaccionant de forma immediata a l'informe anual del Comitè Europeu dels Drets Socials del Consell d'Europa que considera que Andorra no afavoreix de manera suficient la integració dels discapacitats en àmbits com l'educació i la formació, el treball o l'habitatge, entre d'altres. La resposta ha estat immediata i d'aquesta manera ha permès esvair els dubtes que l'informe havia generat entre la ciutadania per a un Estat que se suposa, com consagra la Constitució, que és social.

«El sentiment dels ministres és que hi ha hagut una incomprensió en alguns àmbits de la realitat del nostre país». D'aquesta manera la directora d'Afers Multilaterals, Gemma Cano, va començar la valoració que els directors tècnics del Govern han fet de les conclusions de l'informe de seguiment de la Carta Social Europea. Els directors es van mostrar sorpresos, sobretot en la valoració negativa dels aspectes referents a la integració dels discapacitats en l'educació i el món laboral, sobre els quals l'informe posava de relleu l'incompliment de quatre punts de la Carta Social Europea i reclamava més informació de cara a poder completar el proper informe.

És interessant perquè la resposta es va fer amb dades sobre la taula que demostren que tant en l'àmbit de l'escolarització com en el laboral les persones discapacitades estan ateses pels diferents programes que funcionen, amb la qual cosa no queda més remei que posar en quarenta l'informe europeu que, segurament, s'ha bastat en dades errònies o en percepcions diferents a les que s'apliquen. Un altre tema és ratificar el Conveni de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. L'assessor del Departament de Benestar, Ramon Nicolau, afirma que els informes elaborats pels diferents departaments estan enllestits des del mes de desembre. Això significa que l'acord pot entrar a tramitació parlamentària el mes de març i, per tant, ser ratificat en el proper període de sessions. Un cop ratificat, les associacions de discapacitats podran denunciar directament a les Nacions Unides el seu incompliment. Es tracta només de normalitzar una situació que en cap cas es dramàtica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT