PUBLICITAT

Europa apunta mancances pel que fa als discapacitats

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El ministre portaveu, Jordi Cinca,ha manifestat aquesta setmana que no serà el Govern qui entri en un enfrontament o polèmica amb la FAAD per una reunió en particular, responent així a la decisió de la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat de no assistir més a les reunions del grup delegat pel Consell Nacional de Discapacitats (Conadis). En un comunicat la FAAD deia que havien pres la decisió principalment perquè encara no s'ha dut a terme la ratificació de la Convenció de els Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats.

Es palpa un malestar evident entre les entitats que aglutinen la defensa de les persones amb discapacitats diverses, tant sigui físiques i psíquiques, i es busca ja la concreció de les promeses que s'han llançat fins ara

Per això és oportú l'informe anual que ahir va donar a conèixer el comitè Europeu dels Drets Socials del Consell d'Europa, que dóna un toc a Andorra en considerar que no afavoreix adequadament la integració dels discapacitats en àmbits con l'educació i la formació, el treball o l'habitatge. La reflexió que ve d'Europa coincideix amb l'insistència de les organitzacions andorranes respecte que no s'està fent prou per fomentar de veritat la inclusió d'aquestes persones en el mercat laboral. L'informe de Comitè destaca que no es garanteixen prou recursos efectius a les persones amb discapacitat que s'hagin pogut sentir discriminades en l'àmbit del mercat laboral. En aquest sentit, el Comitè subratlla que manca informació sobre els ajustos i les ajudes que proporciona el Govern per garantir l'accés d'aquest col·lectiu al món laboral ordinari, i per això considera que aquest dret no està plenament garantit. Potser ja és hora de que es passi de les paraules als fets en una ema tant senzill d'executar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT