PUBLICITAT

L'incomprensible aïllament d'Andorra amb França

EDITORIAL

Les autoritats franceses ja ens tenen acostumats. No és la primera vegada que els dos països estan incomunicats durant diversos dies, i el darrer cop es va aconseguir arrencar un compromís dels responsables gals de que no tornaria a passar. És cert que les inclemències meteorològiques són imprevisibles i que el primer és la seguretat de les persones, però la connexió viària amb França continua sent obsoleta i impròpia del segle XXI.

El tall de la RN-20 ha provocat una justa indignació entre els veïns i comerciants del Pas de la Casa, que fins i tots arriben a creure que el tancament interessa a França per afavorir l'estació d'esquí d'Acs-les-Thermes. Així ho ha dit el president d'Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié, que ha qualificat el tancament d'«intolerable» i ha posat en dubte el risc d'allaus adduït per tancar l'accés al Principat des de França.

També el cònsol d'Encamp, Jordi Mas, s'ha posicionat afirmant que que la situació ha suposat un risc important per als comerciants i hotelers del Pas de la Casa ja que «molts turistes venien cap a Andorra i s'han hagut de desviar i hem perdut un cap de setmana important». A més de l'afectació econòmica, Mas ha indicat que aquesta situació dóna una mala imatge del país per les dificultats d'accés. Segons Jordi Mas, amb una bona neteja de carretera i les condicions adequades es podria haver circulat.

De fet, la connexió viaria sempre ha format part de l'agenda entre ambdós Estat des de l'època Forné, però vista la situació dels darrers dies queda clar que s'ha avançat poc. El temps és imprevisible, però no ho hauria de ser tant en una àrea acostumada a la neu i on els transportistes, almenys els andorrans, van adequadament preparats per poder circular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT