PUBLICITAT

Andorra versus Estats-Units: comencen les primàries

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La valoració que feia fa uns dies, Estanislau Sangrà, Secretari d'Organització de Demòcrates per Andorra (DA), sobre l'entrada d'Antoni Riberaygua al Govern com a Ministre de Presidència i Institucions, convida a la reflexió. Sangrà va dir que el nou ministre Riberaygua permetria al Cap de Govern, Antoni Martí, dedicar-se a la política de proximitat, cosa que el ciutadà agraeix. No en dubtem.

Martí va deixar el llistó molt alt a la seva parròquia, Escaldes-Engodany, quan en presidia la institució més propera a la ciutadania: el comú. El Govern potser no és una institució tant propera a la ciutadania, per qüestions òbvies, perquè la política del Govern és la política de l'Estat, i evidentment, va més enllà de la gestió del dia a dia, per dissenyar solucions i canvis i anticipar-se als canvis que vindran de l'exterior i als quals també caldrà adaptar-se. Però no obstant això, Martí tindrà més temps per dedicar a la ciutadania i a cada ciutadà.

Tot plegat fa pensar en les primàries americanes, aquell lapse de temps en ple mandat –dos anys–, que cada president que vol i pot repetir, dedica a la preparació de la propera campanya electoral. Pot ser una idea brillant, que en ple mandat el Cap de Govern dediqui més temps a visitar i escoltar tots els col·lectius econòmics i socials per explicar-los els canvis que s'estan operant al país i l'interès que tenen per a tots.

També podria ser-li útil perquè a manca d'enquestes, la popularitat de Martí sembla que ja no és tanta, o si més no, sembla que les opinions estan més dividides en quan a l'opció de que pugui repetir mandat. Sigui com sigui, li desitgem molta sort com a qualsevol altre candidat. I recordem que a Andorra les primàries poden haver començat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT