PUBLICITAT

La incorporació de Riberaygua com a ministre de Presidència

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Feia temps que Martí volia fer algun canvi al seu gabinet i la incorporació de Toni Riberaygua com a ministre de Presidència i Relacions Institucionals, és la carta que tenia amagada. És una sorpresa relativa perquè l'advocat ha estat sempre una persona en qui Martí diposita la seva confiança encara que darrerament s'havia allunyat del primer pla de la política activa. Amb un bagatge prou contrastat, primer com a president del Grup Parlamentari Liberal i després com a Ministre de Justícia i Interior, Riberaygua és una persona directa, que no s'amaga dels problemes i que defensa fermament les seves conviccions. Si en altres èpoques el ministeri de la Presidència havia estat descafeïnat, ara s'hi amuntega molta feina i a demès transcendental, amb la qual cosa és cert que Martí s'allunya de determinades taules de negociació que sí poden comportar cert desgast.

Riberaygua arriba a l'equador de la legislatura amb dues missions importants, tenint en compte que la proposta de la llei del joc ja la té enllestida. D'una banda, té com a objectiu liderar la reforma de les competències i transferències dels comuns, una feina transcendental per redefinir el model d'Estat. Els ciutadà pot arribar a plantejar-se que entre un Govern i uns comuns del mateix color polític no han de sorgir discrepàncies destacades, però qui pensi així va errat, perquè les parròquies per tradició han estat sempre molt a l'aguait de no perdre terreny en l'àmbit de les seves competències.

L'altre repte, segurament encara més important, és el d'una reforma molt transcendent, important i esperada per la ciutadania andorrana –en paraules del propi Martí–, com ara la revisió de l'estructura administrativa de l'Estat, de la qual tothom ha de poder beneficiar-se. Andorra, per ser el país que és, té una estructura administrativa molt feixuga, que s'ha anat alimentant amb el pas dels anys a base de les actuacions dels diferents governs. Certament l'oficina de Tràmits és un alleujament, però l'entramat burocràtic i les exigències administratives no s'adiuen a un país que vol incentivar l'economia i ajudar a la inversió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT