PUBLICITAT

L'avinguda Carlemany sense cotxes i només per a vianants

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

És habitual en aquest país que qualsevol tipus de projecte tingui els seus detractors, a vegades amb més o més arguments sòlids. És bon senyal perquè demostra una societat civil viva que es preocupa per allò que afecta a tothom i que no es queda immòbil davant les decisions dels polítics, no sempre encertades. N'hi ha mols d'exemples, el més recent el de l'heliport al Roc de Patapou, que va aconseguir tenir un ressò popular de gran envergadura fins que el Govern va haver d'optar per resignar-se a construir la plataforma aèria en aquest emplaçament concret al·ludint a problemes tècnics que havien detectat els experts francesos.

Un altre projecte que ha estat sempre en l'agenda dels comuns de les parròquies centrals és la necessitat o no de convertir en zona exclusiva per a vianants les avingudes Carlemany i Meritxell. Es un projecte que es remunta a fa molts anys i cap comú fins ara havia fet una pas fer per executar una remodelació tan important i amb tanta repercussió per al trànsit i les zones comercials. El projecte va néixer amb mal peu quan el Comú d'Escaldes va anunciar de forma unilateral l'inici de les obres per a la vianització, anunci que va provocar un cert malestar dels mandataris de la capital, ja que sempre s'havia donat per entès que aquest seria un projecte mancomunat per unificar les dues avingudes.

Frecs polítics a banda, la realitat és que el tancament al trànsit a d'afavorir l'activitat comercials. Les actuals voreres es queden petites en dies de molta afluència, i un passeig tranquil per als visitants i residents s'haurà de convertir en una àrea que convida a passejar i observar els aparadors de forma tranquil·la. Així ho creuen la Cambra de Comerç i la principal patronal, i una part important del comerç, malgrat que ara una altre part s'hagi constituït com a Associació i un dels temes destacables del seu radi d'actuació és evitar que Carlemany es reconverteixi en una zona exclusiva per a vianants.

Els voltants de l'avinguda estan ben dotats d'aparcaments públics i ara per ara només és un carrer de trànsit puntual per accedir a un pàrquing o a un altre destí. La vianització continua tenint vigència i punts a favor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT