PUBLICITAT

La guerra del fum enfronta restauradors i propietaris

EDITORIAL

La primera queixa contra un establiment de restauració que suposadament incompliria la Llei contra el tabaquisme passiu va arribar a les redaccions dels diaris fa un parell de dies. El propietari d'un local va decidir alertar els mitjans de comunicació i la Policia perquè «la gent, menja, beu i fuma, aquí mateix davant nostre» va dir. I va continuar explicant que tot i que havia avisat a la Policia, «no havia passat absolutament res», quan «es tracta d'una terrassa tancada on sobre les taules veig pots de ketchup i mostassa, cosa que vol dir que hi mengen, i a més està ple com un ou». ¡El denunciant no es queixava de que la gent fumés o no, i menys encara, de que el fum el molestés! Sinó que es queixava perquè mentre al seu local prohibia fumar a tothom i estava buit, el local del davant, estava ple de fumadors a vessar i ben entès, feia negoci.

L'home indignat va dir que no hi havia dret, sospitant que la Llei potser no s'aplicarà de la mateixa manera a tots. Però, el cert és que encara està per demostrar que el local en qüestió infringís la Llei –pot reunir totes les condicions de ventilació que exigeix el reglament–, perquè els pots de ketchup i mostassa poden ser la prova del crim comès pels clients i no pas pel propietari del local. I és que sempre que podem ,els que fumem ens emportem el menjar i el beure allà on ens podem estar, sense barrejar-nos, ben entès amb els no fumadors que no ens volen.

Entre tanta confusió, és més que possible que en els pròxims dies Govern rebi més d'una queixa d'aquesta índole i que el departament d'Indústria hagi d'efectuar més d'una comprovació i rebi pel mateix fer, alguna queixa, aquest cop però, destinada a l'Administració. Cada dia són més les persones que confessen estar en desacord amb la Llei i amb el Govern Martí, entre altres coses, pels obstacles que afegeix a la recuperació del sector restaurador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT