PUBLICITAT

Les ajudes del sector públic es queden més aviat curtes

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Ho constatàvem fa pocs dies en un acte de Càritas andorrana. La pobresa no queda lluny, no és exclusiva de països no desenvolupats. La trobem al mal anomenat primer moment, al nostra poble, al costat de casa, al nostre veí o familiar.

Després de corroborar l'augment de dificultats per les quals passen famílies senceres i que moltes persones a Andorra no tenen feina, ni menjar, ni habitatge, la Plataforma d'ONG d'Andorra, que fins ara només destinava els seus recursos a les crides d'emergència internacional per catàstrofes naturals o per conflictes bèl·lics, ha iniciat una crida humanitària interna, adreçada a la població del país, amb l'objectiu de facilitar i promoure la inclusió social de les persones més vulnerables. La campanya porta com a lema Inclusió social–Col·labora per Andorra i tothom qui hi vulgui participar podrà fer-ho a través de donacions en comptes corrents oberts en totes les entitats bancàries o trucant al 141.

Serà la primera vegada en vint anys que la Plataforma es mobilitza a nivell intern, el que permet formar-se una idea de la situació extrema a la que s'ha arribat. El Govern addueix que el pressupost de l'any que ve dedica un major esforç als ajuts socials, però l'activitat que desenvolupen les ONG demostra que aquest ajut no arriba a tothom i que fan falta iniciatives solidaries per donar resposta a les necessitats de moltes famílies.

Creu Roja Andorrana, segons ha explicat el seu president, també posarà en marxa un nou projecte de formació de persones de col·lectius vulnerables. Són programes d'orientació per a totes aquelles persones que cerquen feina que no és específicament del sector d'on provenen i que necessiten uns coneixements mínims. Com es veu, les ajudes del sector púbic es queden curtes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT