PUBLICITAT

Un cable a favor de l'Executiu

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

L'afer de l'ubicació de l'heliport nacional al Roc de Patapaou ha estat un dels més polèmics dels darrers mesos. Fins i tot ha estat tema del carrer per sobre d'altres assumptes més transcendentals com és l'obertura econòmica o el tancament de negocis, i ha estat capaç de generar una mobilització ciutadana al seu entorn que ha estat important. És innegable que l'heliport ha generat rebuig en un sector ampli de la població, mentre que l'Executiu l'ha defensant aferressidament. L'Executiu vol un heliport com un complement per atreure un tipus de turisme molt exclusiu, per dotar al país d'una connexió aèria amb Barcelona i Tolosa per a visitants d'alt poder adquisitiu que ara per ara veuen Andorra com una destinació massa complicada per viatjar.

Aquest objectiu ha de ser compartit majoritàriament. Un heliport no representa cap infraestructura negativa, ens al contrari, és una eina més per captar visitants i fer d'Andorra una mica menys destí de turisme de massa. Seria molt fàcil fer una dura crítica de la decisió del Govern quan va optar per aquests terrenys. No ho farem. Ara no és el moment i en altres editorials ja hem deixat clara la nostra posició contra el Roc de Patapou.

El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, van anunciar ahir que el Govern ha pres la decisió de revocar l'adjudicació de l'heliport nacional a la UTE Heliand-Cathelicòpters que el volia ubicar al Roc de Patapou. El cap de Govern va indicar que s'ha pres aquesta decisió en rebre l'informe aeronàutic francès «que no posa en dubte la seguretat de les persones», però que posa de manifest complicacions de cara a fer els vols instrumentals previstos per d'aquí a cinc anys. Martí va assegurar que es tracta d'una decisió política «que no afecta la credibilitat ni la posició del ministre Alcobé», i va indicar que s'engega un període de reflexió amb la voluntat de publicar un nou concurs abans que passi un any, que podria ser menys exigent, i que potser no podrà mantenir la condició principal del concurs anterior, en què el Govern no havia de fer cap despesa econòmica.

S'ha de dir, per ser honestos, que s'han llençat moltes acusacions en les darrers dies, algunes ratllant la difamació. Fins i tot s'ha posat en dubte la imparcialitat dels tècnics francesos insinuat que tenien clares indicacions de l'Executiu. No ha estat així. S'ha vist que el Govern ha actuat amb total transparència i buscant el millor fins i tot en contra dels seus propis interessos. Queda clar que no hi ha perill per a les persones i que el plec de bases era molt exigent, tant que molts heliports en altres països funcionen sense tanta rigorositat. Ha estat honest, i ara li toca, pel bé del país, buscar un nou lloc i intentar que el país disposi d'un heliport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT