PUBLICITAT

El veritable pilar de les estacions d'esquí

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El paper dels col·legis professionals en el procés d'obertura econòmica ha estat un dels eixos centrals de la cloenda de les 18enes Jornades de la Societat Andorrana de Ciències. Després de les intervencions de professionals de molts sectors liberals, el president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, i la consellera general demòcrata Sílvia Riva han aportat el seu punt de vista, i han insistit en com aquests organismes podran ajudar a garantir la reciprocitat necessària per a l'exercici dels professionals a Andorra i a l'estranger.

Els diferents representants i presidents de col·legis professionals que han intervingut a les Jornades de la SAC han exposat la tasca que fa el seu col·lectiu. A més, molts d'ells han coincidit en reclamar una regulació específica de la seva professió que els permeti garantir el bon exercici dels professionals, i en qüestionar com els afectarà el procés d'obertura econòmica.

D'altra banda, El Summit 2012 per a inversors i emprenedors va reunira una cinquantena d'empresaris. Durant l'esdeveniment, l'organitzador David Tiago va posar de manifest que moltes de les empreses que vinguin tindran com a client el món, és a dir que no voldran quedar-se a Andorra sinó internacionalitzar-se. Per això, durant el primer N-Day per mostrar els avantatges d'Andorra a empresaris i inversors han parlat de les novetats fiscals, la qualitat de vida i l'entorn del país. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillon, i el director de l'ADI, Carles Aleix, han participat a l'esdeveniment i han agraït la implicació d'una iniciativa privada que creu en el país.

A més, La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha elaborat un document anomenat Invertir amb Andorra per donar a conèixer tant als empresaris andorrans com els estrangers el nou model econòmic i fiscal del país, el convenciment que la jurisdicció andorrana s'està convertint en una de les més competitives a nivell europeu, i els avantatges que ofereix a nivell de qualitat de vida. El document es presentarà durant una trobada empresarial que es farà a Barcelona demà que aplegarà una trentena d'empreses catalanes i una quinzena d'andorranes. Durant l'acte, la CEA signarà un conveni marc amb la patronal espanyola CEOE per poder fomentar l'intercanvi entre empresaris espanyols i andorrans.

Tots aquest esdeveniments d'impuls a l'obertura econòmica, en la que tant creu el Govern de Da com a garant de la reactivació, s'han donant en l'avantsala de la tant esperada obertura de la temporada de neu. L'obertura tindrà efectes, no, a curt i mitjà termini, però mentre, la neu continua sent el gran pilar sobre el que s'alimenten altres sectors. Un pilar indispensable que cal cuidar i seguir potenciant perquè aquest sí és el futur d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT