PUBLICITAT

Retallades i amb RTVA generositat

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Grup ParlamentariociSocialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat contra el projecte de llei de crèdit extraordinari per eixugar el deute de Rtvasa, que ascendeix a 5,3 milions d'euros. El conseller socialdemòcrata David Rios ha explicat que s'ha presentat l'esmena a la totalitat perquè no estan d'acord en fer aquesta despesa «per tapar el forat de Rtvasa tenint en compte la situació econòmica actual». Rios ha afegit que «està clar que la situació de la parapública s'ha de regular», però no creu que ara sigui el moment idoni, tenint en compte l'estat actual de la societat i el pressupost que ha presentat de cara l'any vinent. Es preveu que l'esmena a la totalitat es pugui votar durant una sessió de Consell General prevista per al proper 13 de desembre.

En un document del ja desaparegut CASS s'alerta d'aspectes que afecten la viabilitat de la televisió pública i que confirmen la necessitat de donar un nou rumb a la parapública. Aspectes com que només un 12% dels ingressos de la societat procedeixen de la seva pròpia activitat, el que indica una total dependència de les transferències de Govern.

La previsió d'ingressos patrimonials per l'any vinent és de 450.000 euros, 300.000 euros menys que el pressupostat aquest 2012, o el que és el mateix, un 40% menys. La disminució correspon a la davallada dels ingressos en publicitat i a la demanda que ha fet el Govern a la parapública perquè adapti a la realitat el seu pressupost. «En anys passats la previsió d'ingressos patrimonials estava molt sobrevalorada», recull el CAA.

Pel que fa a les despeses, l'organisme alerta del «fort increment» del capítol de consum de béns corrents i de serveis, concretament del 49% –passa de 777.000 euros als 1,1 milions.

El Govern va aprovar una injecció de 5,3 milions d'euros per a la parapública, en forma de crèdit extraordinari. La quantia servirà per tapar forats econòmics que supuraven per dues bandes: el deute acumulat des del 2000 i les despeses extraordinàries no pressupostades aquest any. És a dir, que com a soci únic l'Executiu absorbeix el deute de l'entitat de comunicació.

Des de DA no s'ha amagat el descontentament amb totes aquestes accions. No s'acaba d'entendre que d'una banda l'Executiu sigui tant generós i per altra prediqui retallades i estalvi. La subvenció extraordinària que el director general de RTVASA, Francesc Robert, sol·licitava al Govern de 300.000 euros quedarà en 180.000, gràcies a una esmena de DA

És difícil d'entendre que amb una política de retallades s'intenti passar de 2,9 a 3,2 milions l'aportació. I encara s'enten menys que el present exercici es redueix en 32 persones la plantilla, pagant el Govern els 700.000 euros corresponents a les indemnitzacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT