PUBLICITAT

Corda més tensa entre Policia i Govern

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Els representants sindicals del cos de policia han donat una volta més a la rosca i anuncien una futura concentració davant el ministre d'Interior, Xavier Espot, per fer arribar amb veu més alta les seves queixes i les seves reivindicacions. El conflicte obert pels complements de jubilació d'aquesta cos, lluny d'agafar un camí conciliador i de diàleg, es troba cada cop més enrarit i amb una solució més difícil.

Les dues postures s'assimilen a dues línies paral·leles que difícilment tenen un punt de coincidència. Des del Ministeri de Finances hi ha la voluntat de tirar endavant la reforma perquè és considera indispensable i no hi ha diners, al·lega, per mantenir el model actual. El funcionariat policial es manté ferm en les seves exigències i està elevant el to de la protesta, ara amb la dimissió de la majoria dels motoristes –que segueix a la dels TEDAX– i amb l'anunci d'una nova protesta al carrer, aquest cop dirigida al ministre Espot.

El col·lectiu aprofita aquest ambient reivindicatiu per incidir, segons els sindicats, en les precàries condicions de treball, amb la falta d'equipament i amb un parc de motos obsolet que afecta a la seguretat. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va aprofitar la roda de premsa per demanar la certesa que la Policia fa la seva feina i que tothom actua amb la responsabilitat pròpia del lloc que està ocupant, amb independència de que tingui o no un malestar o reivindiqui qüestions que cregui que són del seu interès. Unes reivindicacions que, va afegir, «no han de ser incompatibles amb poder realitzar amb tota dedicació i professionalitat la feina per la qual han estat nomenats».

En tot aquest afer s'ha vist clar que comunicació i el diàleg són els grans absents en aquesta polèmica. Mentre que el SIPA afirmava rotundament que les dimissions s'han fet arribar al cap de la unitat i al director del cos, des del ministeri es negava també de forma contundent les renúncies i, s'apuntava a més, que només s'han rebut algunes queixes i que les dimissions no són factibles perquè serien tant com dimitir de la feina de policia.

Dins d'aquest pols s'hi afegeix un altre factor que no pot ser ignorat. S'ha obert una bretxa entre els sindicats públics que dificultarà encara més una entesa comuna, com és la carta del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) en la qual denuncia que l'Associació de Personal Adscrit a l'Administració General (Apaag) no està registrada legalment com una associació i, per tant, segons va el president del CFPA, Salvador Prieto, «no és massa ètic» que en la negociació d'una qüestió «molt seriosa», una associació «no degudament constituïda» estigui a la taula de negociació. Per tot plegat, tot apunta que la negociació està encara molt lluny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT