PUBLICITAT

Del creuer a les muntanyes

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

El Port de Barcelona preveu arribar als 1.833.000 creueristes entre els mesos de maig i octubre, en la temporada alta de creuers, i rebre 540 escales d'embarcacions de creuers.

Segons fonts del Port de Barcelona, la màxima afluència es donarà a l'octubre, mentre que juliol i agost són mesos de més dispersió. En concret, el 13 d'octubre les instal·lacions portuàries rebran 26.200 passatgers en set embarcacions de creuers, i el 20 d'octubre, 24.200 viatgers també en set creuers.

Altres dies de punta són el 30 de setembre, amb 22.300 creueristes en set embarcacions, i els dies 23 de setembre, 6 d'octubre i 27 d'octubre, amb 20.000 turistes en sis creuers cadascun.

Les instal·lacions portuàries van batre rècord de creueristes i d'embarcacions de creuers el primer cap de setmana de maig d'aquest any, quan van rebre 14 creuers amb més de 41.600 passatgers, una xifra que mai abans s'havia aconseguit en un sol cap de setmana.

El Port va rebre l'any passat un total de 2,6 milions de creueristes, un 13% més, i 881 embarcacions de creuers van fer escala al recinte portuari, el que es tradueix en un increment del 4,5%.

Aprofitar la proximitat de Barcelona, una de les primeres plataformes de creuers a la mediterrània, per oferir Andorra com a complement turístic als creueristes que provenen de països més allunyats i que tenen més poder adquisitiu és una de les reivindicacions de les quals s'ha fet ressò la CEA. També, l'ambaixador dels Estats Units per Espanya i Andorra, Alan Solomont, ha parlat directament amb el Govern durant la seva visita oficial aquesta setmana per potenciar un model de turisme molt concret: el de creuers.

«Barcelona és actualment el port més gran per a creuers al Mediterrani, i creix a un ritme molt gran», recorda Solomont. Els turistes nord-americans són el grup que més en sol·licita d'aquests viatges, i com que han de passar una mitjana de dues nits, la possibilitat de passar per Andorra és més que una realitat.

El diplomàtic li va proposar directament als ministres i al cap de Govern –quan l'ambaixador va presentar la nova cònsol americana, Tanya Anderson, de forma oficial–, que els creuers són una de les grans opcions per aconseguir més visitants.

En els últims anys, la presència de turistes nord-americans ha crescut a Andorra. Solomont ho confirma, recordant que històricament el Principat no era molt conegut al seu país. De la mateixa manera, aquest impuls ve donat, segons ell, per l'auge de visitants nord-americans que arriben a Barcelona.

Es tracta d'un oportunitat que cal aprofitar, en un moment en què tant el Ministeri com Andorra Turisme s'estan esmerçant en treballar en alternatives al turisme més tradicional. Tenir Barcelona tant a prop és una oportunitat. Lògicament els creueristes seran una porció mínima dels visitants que han d'arribar a Andorra cada any, però tenen un elevat poder adquisitiu. A més quan s'executi el projecte d'heliport amb sortida al port de Barcelona és una oportunitat per difondre els atractius de la muntanya a aquells que arriben del mar. Es tracta de treballar en diversos àmbits per anar sumant en temps tan difícils.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT