PUBLICITAT

Una Setmana per als autors i editors

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Aquesta setmana que estem a punt de tancar ens deixa una molt bona notícia: Andorra participarà, per primera vegada, a la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 7 al 16 de setembre a Barcelona en un lloc amb tant d'encant com és l'avinguda de la Catedral. La Setmana del Llibre en Català és una mostra que vol reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes que apropen al lector les seves publicacions en català. Per part andorrana, s'oferiran en total uns 150 títols incloent-hi algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i algunes litografies de Sant Jordi que edita la revista Àgora Cultural cada any.

Els objectius de la presència d'Andorra a la Setmana, segons explicava el Govern mitjançant comunicat, són «aixoplugar els editors andorrans», presentar les publicacions que s'han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d'aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat. A més, els editors del país, els escriptors, i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand. Poca broma: la llista d'editors participants inclou Publicacions del Govern d'Andorra, amb 17 títols; el Consell General, amb 10 títols; l'Institut d'Estudis Andorrans, amb 6 títols; Editorial Andorra, amb 23 títols; Editorial Límits, amb 21 títols; Edicions del Diari d'Andorra, amb 13 títols; 2 + 1 editors (Alfred Llahí), amb 4 títols; Anm editors, amb 2 títols; Molines Patrimonis, amb 3 títols; el Diari Bondia, amb 1 títol (Servi de Senma, de Xavier Maymó); la Societat Andorrana de Ciències, amb 5 títols; i el Col·lectiu Portella, amb 4 revistes.

D'altra banda, s'han contactat els editors catalans que han publicat obres d'autors andorrans. Així doncs, Editorial Columna, Pagès editors, Meteora i Editorial Aire deixaran llibres d'autors andorrans perquè es puguin vendre a l'estand d'Andorra, i hi seran representats els autors Albert Villaró, Albert Salvadó, Teresa Colom, Antoni Morell, Fèlix Canet, Àlvar Valls, Caterina Guerrero i Montserrat Marfany.

La presència andorrana s'acompanya de diverses activitats que tindran lloc a l'espai anomenat la Rotonda dels Descobriments. Així, el dia 8 de setembre s'ha previst la presentació del llibre Nou llegendes de Carli Bastida, així com la presentació de la revista Portella, que anirà acompanyada de la lectura de poemes de Miquel Martí i Pol. A més, s'ha programat la representació de l'espectacle Bestieses, basat en el Bestiari de Josep Carner i a càrrec dels Trobafolls d'Andorra. Posteriorment, el 14 de setembre està prevista la presentació del llibre Històries de la nostra història d'Alfred Llahí, així com un recital a càrrec de Teresa Colom, que llegirà poemes del seu últim recull, La meva mare es preguntava per la mort. La presència d'Andorra es completarà amb la signatura d'autors com Albert Villaró, Albert Salvadó i Alfred Llahí. Tot plegat, un aparador excel·lent per als nostres autors i editors que, de ben segur, contribuirà a la promoció de la cultura feta al nostre país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT