PUBLICITAT

La Gallina ens fa somiar

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Amb tota probabilitat, necessitarem encara uns dies perquè hotelers i comerciants ens facin una valoració dels efectes del pas de la Vuelta pel Principat. Els efectes immediats, s'entén, perquè una altra cosa és fins a quin punt un esdeveniment com aquest té un efecte crida per als aficionats al ciclisme, sobretot després de veure l'últim tram d'ascensió fins al Santuari de Canòlich i la lluita –amb final èpic– entre Valverde, Purito i Contador.

Però les avingudes Meritxell i Carlemany, pels volts de les quatre de la tarda, bullien d'animació –una animació que, malauradament, no s'ha vist en tot l'estiu. És la confirmació que val la pena invertir en determinats esdeveniments perquè, malgrat la crisi, tenen un retorn. Un retorn que, en realitat, va més enllà del que és material. Perquè ahir, veient la Vuelta en directe o bé per televisió, ens vam tornar a sentir orgullosos del país, dels seus paisatges, de la seva gent i d'allò que oferim als que vénen de fora.

I encara més després de saber que el director del Tour de França, Christian Prudhomme, va decidir inspeccionar en primera persona el conjunt de la collada de la Gallina, passat Canòlich. Una inspecció que ens omple d'esperances de cara a futures edicions de la cursa ciclista per excel·lència. Perquè ja ho sabem que la Coma d'Arcalís és un magnífic final d'etapa, però seria encara millor si poguéssim incloure la Gallina als mapes del Tour.

Sense menystenir, és clar, les paraules del director de la Vuelta, Javier Guillén, que confirmava que l'esdeveniment d'ahir «es repetirà». Amb un toc d'atenció inclòs que esperem que el Govern reculli: que s'asfalti el tram final d'aquest port de muntanya, que ahir va seduir els participants a la cursa.

Sobre l'impacte econòmic de l'etapa de la Vuelta, ens podem fixar en els resultats a Lleida. Des de la capital de la terra ferma, l'Ajuntament informava que els ciclistes i els seus equips, allotjant-se als hotels de la ciutat, els van situar pràcticament al 100% d'ocupació. Segons l'alcalde de Lleida,Àngel Ros, a diferència de l'arribada d'etapa de fa dos anys, «aquest cop l'inici d'etapa ha portat un benefici gairebé net de 210.000 euros, ja que la ciutat només ha hagut de fer un petit esforç d'infraestructures o guàrdia urbana».

També ens podríem fer nostres aquestes paraules –substituint, és clar, Lleida per Andorra: «Lleida gaudeix dels grans esdeveniments esportius, per als quals demostra que està preparada».

Segurament a nosaltres ens ha costat més diners, però insistim: el retorn està més que assegurat, si hem de jutjar pel moviment que hi havia ahir als principals eixos del país. Fins i tot, la Unió Hotelera preveia que la Vuelta els permetés arribar al 80% d'ocupació –una xifra que, recordem-ho, no s'ha assolit en el que portem d'agost. A partir de demà podrem demanar dades oficials i confirmar –esperem-ho– l'èxit que es respirava a l'ambient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT