PUBLICITAT

25 anys de la diada andorrana a Prada

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La diada andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent arriba aquest any a la seva 25a edició. Aquests últims dies, el responsable de les jornades de la SAC, Antoni Pol, ha publicat a les pàgines d'opinió d'EL PERIÒDIC un article en què feia un repàs exhaustiu als temes abordats i els ponents que hi han participat.

Però el més important és l'esperit de la diada: «El més important de la diada és que aquesta es realitzi i per tant es produeixi l'aportació de la reflexió desinteressada dels ponents i que allò que s'hi diu transcendeixi, com passa amb la publicació i via internet», diu Pol. I encara afegeig: «Repensar Andorra des de Prada, a més de fer-ho des d'Andorra, té també sentit perquè es tracta d'un nivell diferent, exterior i universitari, que abraça tot el domini lingüístic que s'expressa en català».

Comencem per la reflexió. Es tracta d'oferir una visió polièdrica a l'entorn d'un tema d'actualitat o d'interès especial per a la societat andorrana en un moment determinat. Però no pas per donar el debat per tancat, sinó tot el contrari: la jornada de Prada ha de servir per posar en comú els coneixements i les experiències i, a partir d'aquest intercanvi de punts de vista, complementaris, convergents o diametralment oposats, promoure que la discussió tingui continuïtat amb la incorporació de nous elements i perspectives.

Avui hem de felicitar la Societat Andorrana de Ciències per aquestes 25 diades, fruit d'hores i hores de dedicació desinteressada i llavor d'un coneixement compartit que contribueix a fer país.

El tema d'aquest any –no podia ser d'altra manera– és l'obertura econòmica. Pel Liceu Renouvier hi desfilaran els ministres d'Economia i Territori i d'Afers Exteriors, Jordi Alcobé i Gilbert Saboya; l'empresària Maria Reig; el director de negoci del Grup Pyrenées, Antoni Miralles; el rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, i el rector de la Universitat Oberta La Salle, Lluís Vicent, entre d'altres. En total, seran 22 ponències, més 8 de no presencials, amb representants de l'empresariat, dels sindicats, dels col·legis professionals, dels partits polítics, dels moviments ciutadans que han anat sorgint aquest últim any...

Segur que, de Prada, en tornarem aclaparats per tantes comunicacions i necessitarem uns dies per anar assimilant tota la informació que hem rebut concentrada en unes poques hores. A partir d'aquí, però, podrem repensar i repensar-nos. És un dia per al creixement personal i col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT