PUBLICITAT

Revifar el Palau de Gel de Canillo

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

La situació del Palau de Gel preocupa al Comú de Canillo, ja que com es va afirmar el la sessió del passat mes de juny «és un pes important i en la situació econòmica que ens trobem la situació del Palau de Gel és insostenible amb les finances comunals».

El Palau de Gel va encarregar una auditoria d'instal·lacions que conclou que després de 23 anys de funcionament hi ha diverses parts de l'edifici que estan arribant al final de la seva vida útil, i que per tant és necessari fer inversions per valor d'aproximadament un milió d'euros durant els propers cinc anys. S'hauran de canviar les cobertes de l'edifici, de la pista de gel i de la piscina, així com renovar la maquinària de fabricació del gel i substituir el gas per un de més ecològic. De moment, durant aquest any és previst fer una primera intervenció al sostre de l'edifici, es millorarà l'eficiència energètica i es rebaixarà el cost de gasoil de la piscina i la pista de gel, tot plegat per un import de 120.000 euros. De cara als anys següents, les actuacions s'han dividit per zones per fragmentar la inversió, i també caldrà pensar en canviar tota la maquinària de la pista de gel.

Però l'equipament no acabat de rutllar. Es va confiar en una revitalització del resturant amb l'externalització del servei, però el resultat no ha estat el que s'esperava. L'empresa que des del mes de novembre passat gestionava el restaurant del Palau de Gel de Canillo va anunciar la seva decisió de no continuar fent-se'n càrrec a causa dels mals resultats obtinguts durant la temporada d'hivern, que van esta per sota de les seves expectatives.

Tothom és comprensible que la conjuntura actual és la gran culpable de que els resultats siguin pitjors dels esperats. Ho estan patint les estacions d'esquí i en general tots els negocis que estan directament relacionats amb el turisme.

El Palau de Gel ha tancat els comptes d'aquest any amb un retrocés del 12% dels ingressos respecte a l'any passat. Han fallat els grups i hi ha hagut una davallada d'usuaris en les sessions públiques de la pista de gel adreçades principalment a les famílies.

Però això s'han de prendre accions. El Palau de Gel és necessari com a equipament i ha d'intentar fidelitzar els usuaris i vendre la seva oferta entre els grups i com a oci alternatiu a l'esquí,

Els responsable del Palau van va anunciar ahir que es continua constatant, també durant l'estiu, una baixada acusada d'usuaris, sobretot de la pista de gel, que es compensa amb l'increment del nombre d'estatges esportius que acull la instal·lació. Els mesos de juny i juliol s'han pogut tancar amb un augment del volum de negoci d'un 5%, i de cara a la tardor, es treballa per atreure més públic. El director del Palau de Gel, David Caubet, ha indicat que d'una banda s'està treballant per innovar en el producte de nit, que té molt d'èxit, i de l'altra, s'estan preparant nous productes per al mercat andorrà, que pensem que ha estat una mica oblidat i que cal recuperar. Posar el Palau més a prop.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT