PUBLICITAT

Un esforç per salvar l'escola Trivium

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Comú de Sant Julià de Lòria està buscant solucions per mantenir l'activitat de l'Espai Lauredià d'Arts Escèniques, més conegut com a Trivium. Segons la corporació local, la crisi que travessa el centre per l'actual conjuntura econòmica no ha permès assolir la previsió que es va fer en el moment de la seva creació, ara fa cinc anys. El Comú precisa que esperava assolir una quota de 366 inscrits per poder assumir la continuïtat del projecte però en el darrer curs, 2011-2012, només 48 alumnes es van matricular a l'escola de música, dansa i teatre.

Aquesta situació va anar generant un dèficit de 176.000 euros, xifra que el consistori no pot assumir i que el porta a prendre la decisió de valorar un projecte diferent i buscar alternatives més sostenibles que donin resposta als infants de la parròquia. Així mateix, en la reunió amb els pares, el Comú va demanar a professors i tutors que reorientin el projecte i redueixin les despeses. La corporació laurediana continua «apostant fermament per la cultura». I afirma que la inversió en cultura per aquest any és de 1.441.318 euros, cosa que representa un 12% del pressupost total del comú. La situació del Trivium es va explicar als pares dels alumnes i la cònsol major, Montserrat Gil, acompanyada de diversos consellers i del director de Cultura, va mantenir una reunió informativa amb les famílies a la que també van prendre part els professors.

El Trivium és important per a Sant Julià de Lòria. Es pot entendre que es tracta d'una realitat ambiciosa, però que no té parangó amb altres ofertes culturals arreu del país. Tant és així que el mateix PS lauredià, tot i les asprós que es vulguin negar, s'ha posat a disposició de la cònsol per trobar una sortida al Trivium.

Els consellers socialdemòcrates del Comú, Rossend Areny han fet arribar una carta a Gil en la què es posen a la seva disposició per treballar conjuntament per la continuïtat de l'Escola Trivium. En la missiva fan arribar un seguit de propostes per assegurar la viabilitat del projecte. En la carta hi apunten algunes propostes, a més de demanar-li que «aposti públicament per la continuïtat de l'escola», que serviria també per tranquil·litzar els pares que ja han formalitzat la matrícula per al curs vinent. Per elaborar un pla de viabilitat, proposen la constitució immediata d'una taula de treball, en la que hi hagi representants de l'equip docent, dels pares dels alumnes, i també del Comú. Aquesta seria l'encarregada de consensuar i proposar un pla director –pedagògic i financer– de l'escola. Ja sabem que amb la crisi la cultura i l'oci són les ventafocs per on passar la tisora. Però en el cas del Trivium el Comú ha de tenir una sensibilitat especial i apurar totes les possibilitats per garantir la continuïtat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT