PUBLICITAT

¿I si ens aclarim sobre el Patapou?

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Hem estat crítics amb el projecte d'heliport al Patapou, i estarem vigilants davant les informacions que apareguin sobre aquest afer. Però també volem ser honestos i dir que ningú pot dubtar de la vàlua i la capacitat del ministre de Territori, Jordi Alcobé, que ha donat la cara encara que hagin faltat els mecanismes de comunicació i, en aquest cas, el Comú d'Andorra la Vella hagi sabut estar sempre per endavant en el moment de comunicar el seu posicionament.

Alcobé va tenir ahir la capacitat de donar la cara davant dels veïns en un tema en el qual també s'està fent molt populisme.

El ministre va venir a repetir el que ja va dir en la trobada amb els mitjans de comunicació. El titular d'Economia i Territori va defensar la ubicació del Roc del Patapou per al futur heliport nacional, i va explicar que els riscos naturals de la zona del Roc del Patapou són inferiors als de la zona de la Comella. D'una banda, els tècnics han assenyalat que els blocs rocosos de la zona són de volums inferiors a la zona de la Comella, i que a més, l'heliport estaria situat en un espai que està catalogat amb la mateixa perillositat que els edificis que hi ha més avall. D'altra banda, Alcobé va recordar que la proposta de la Comella que va fer anys enrere una empresa privada preveia situar l'heliport sobre un edifici de set plantes, i que això sempre és més perillós que fer-ho sobre una zona com el Roc del Patapou «amb protecció natural»

Tot el tema en si sembla un nou serial, com el de l'aeroport de la Seu d'Urgell. Andorra necessita un heliport per disposar de comunicació aèria, un fet que ara no existeix. Se li ha de demanar al ministre un major esforç comunicatiu perquè ells està convençut en què la millor opció es el Patapou, i si realment algú coneix bé les alternatives és ell. El Roc del Patapou pot tenir moltes lectures: tècnica, política, d'enfrontament entre institucions.

El Govern va oferir ahir al centre de congressos d'Andorra la Vella, una reunió pública informativa sobre l'adjudicació de l'heliport nacional al Roc del Patapou. El ministre Alcobé va dir a l'ANA que els tècnics i els advocats estan encara estudiant el recursos de reposició presentats aquest dilluns, i per tant no ha volgut entrar a valorar els arguments que s'hi exposen. En tot cas, ha assegurat que «si alguna cosa s'ha d'arreglar, es farà», i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat, anunciant que es farà una reunió on els tècnics i els geòlegs resoldran tots els dubtes «amb tota la transparència». Sembla una posició tranquil·la, meditada, i amb ganes de llençar un missatge tranquil·liitzador i de coherència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT