PUBLICITAT

Adaptar-se a les normes del comerç

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Govern podria aprovar el reglament simplificat d'obertura de comerços el 15 de juliol. Així ho van indicar aquest dimarts els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, i de Canillo, Josep Mandicó, en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsol, on van manifestar que d'aquesta manera les obertures o trasllats d'establiments comercials es podran fer de manera immediata.

La normativa recull els criteris creats en les parròquies que ja contemplaven el règim simplificat i els dels comuns que l'han implantat i es preveu que sigui aprovat en el proper ple de les corporacions parroquials.

El principal aspecte que han destacat els cònsols és que les persones que vulguin obrir, traslladar, modificar l'activitat comercial o canviar el titular dels establiments comercials ho podran fer de forma immediata, un cop hagin presentat al Comú les sol·licituds i els impresos necessaris i aquest els hagi admès, «sense perjudici de tots els controls posteriors», ha assenyalat Marín.

És un pas endavant que ja s'està aplicant en altres països i que ha da'judar a facilitar l'obertura de negocis a aquells emprenedors que s'arrisquen en un temps de crisi.

Estem en un món globalitzat i tot té el seu efecte, especialment en un camp tant complicat com és la competència comercial i on Andorra vol ser capdavanera.

Així , és va decidir avançar la temporada de rebaixes al 15 de juliol, abans que els països veïns, però a Espanya ja s'està discutint, a través de la nova llei del comerç que prepara el Govern de Mariano Rajoy no només ampliar els festius i diumenges d'obertura i els horaris en què les botiges poden obrir, sinó també eliminar les rebaixes com es coneixen en l'actualitat: cada botiga podrà escollir quan fer descomptes les vegades que vulgui durant tot l'any.

«En les vendes de rebaixes s'eliminen les restriccions temporals, de manera que es puguin celebrar en els períodes anuals de més interès comercial, escollits per cada comerciant, així com la durada concreta sigui lliure i s'ajusti a l'interès del sector (sic)», assegura l'esborrany del decret llei de mesures urgents de liberalització en matèria d'horaris comercials i de promoció de vendes amb el qual treballa el Govern de Rajoy, segons va avançar ahir El Periòdico de Catalunya.

Tocarà fer una altra reflexió a Andorra per situar-nos a les lleis que dicten el mercat, i o quedar enrere en allò que demana el consumidor.

Això sí, els dret laborals dels treballadors s'ha de tenir en compte perquè l'esforç no formi part únicament d'un col·lectiu, sinó que tots hi participin de la millora col·lectiva respectant del drets laborals i de concil·liació laboral, sense malentesos ni posicionament sectorials que no afavoreixen ningú.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT