PUBLICITAT

La Universitat de La Salle obre portes

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La inauguració de la Universitat Oberta La Salle coincideix amb el procés d'obertura i diversificació de l'economia impulsat pel Govern. No podria produir-se, doncs, en millor moment: per la presència internacional de la institució, que disposa de centres en més de 80 països d'arreu del món; perquè els estudis oferts es desenvoluparan dins del marc del sistema educatiu europeu i, per tant, seran homologables als països de la Unió Europea; i pels continguts de la formació que s'hi oferirà, amb programes «professionalitzadors» –paraules del gerent del centre, Ramon Ollé– en tres àmbits concrets com són les finances, l'emprenedoria i el màrqueting.

L'ampliació de l'oferta d'estudis superiors al nostre país és, sens dubte, una bona notícia: no només hem de crear un marc prou atractiu per importar talent de l'exterior, sinó que hem de ser capaços de generar talent al Principat. I no només generar-lo, sinó reciclar-lo: dotar els professionals de les eines formatives necessàries per ampliar i actualitzar coneixements, per obrir-se al món des de les aules presencials o virtuals i obrir-s'hi en un intercanvi d'informació i experiències en els dos sentits.

La formació continuada no és un caprici, sinó una necessitat, i més en un moment de crisi com l'actual –o de «crisis» en plural, com va apuntar Òscar Ribas durant la cerimònia inaugural. Perquè ara més que mai hem de saber reinventar-nos, hem de dedicar esforç i talent a dibuixar el futur que volem, en primer lloc per al nostre país, sense oblidar que no vivim en una bombolla aïllada de la resta del món i que l'entorn més immediat és l'europeu.

Faltaven poques hores perquè s'iniciés la jornada de portes obertes al nou centre de la Massana de la Universitat Oberta La Salle que en un altre escenari –el Centre de Congressos d'Andorra la Vella– tenia lloc la presentació pública del document Andorra té futur, elaborat conjuntament per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). El contingut d'aquesta presentació donaria per escriure més d'un article editorial, però per ara volem destacar un punt que genera acord entre els empresaris: la voluntat d'obertura –també obertura «de mentalitat»– i de diversificació de l'economia a partir dels sectors sanitari, educatiu i tecnològic.

Segurament és una simple coincidència, que tots dos actes tinguessin lloc el mateix dia. Però alguna cosa s'està movent a Andorra, certament, i d'aquest moviment en depèn el nostre futur col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT