PUBLICITAT

El roc del Patapou tremola

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

L'adjudicació de l'heliport nacional comença amb mal peu i, a jutjar per les primeres reaccions, amb més detractors que no pas defensors, com a mínim a nivell de carrer –una altra cosa és que l'oferta finalment escollida fos la més ben valorada per part del Govern. Però el que sobta de totes totes és que una empresa pugui proposar una ubicació de mutu propi, amb independència de quina sigui la titularitat dels terrenys escollits, quan és evident que una infraestructura d'aquest tipus té un fort impacte sobre el seu entorn –immediat i no tan immediat.

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va assegurar la setmana passada que el Comú d'Andorra la Vella havia estat al corrent de tot el procés en tot moment, cosa que la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, ha negat amb contundència. Al final, és clar, és la paraula de l'un contra la paraula de l'altra, però el fet és que Ferrer i el seu equip s'estan movent i, més enllà de començar a pensar en possibles alternatives dins dels límits de la pròpia parròquia, han esgrimit la jurisprudència existent contrària a la instal·lació d'un heliport al Patapou i estan més que disposats a portar l'adjudicació a la Batllia.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, no es va voler pronunciar ahir sobre si l'empresa adjudicatària estaria disposada a permetre un canvi d'ubicació. És clar que, si al final el Govern s'hagués de fer enrere pels problemes d'emplaçament de l'heliport i a l'empresa no li semblés bé la modificació de les condicions, per molt que el contracte encara no s'hagi signat, és de preveure que Heliand-CatHelicòpters reclamaria la seva justa compensació, ni que sigui per les molèsties.

El Govern insisteix que no hi ha hagut precipitació en l'adjudicació i que el procés s'ha seguit correctament, pas a pas. Però en el moment en què el Comú es posa en peu de guerra, es fa palès que alguna no es deu haver fet bé.

El conseller general David Ríos, del grup socialdemòcrata, va entrar una pregunta amb resposta oral del Govern relativa a l'estat en què es trobava l'adjudicació de l'heliport, just el dia abans que el Consell de Ministres prengués –o fes pública– la decisió. Estaríem d'acord que la pregunta en si, un cop fet l'anunci de l'adjudicació a Heliand-CatHelicòpters, ha perdut el seu sentit. Ara bé, caldrà veure què passa aquesta tarda al Consell General i si els socialdemòcrates aprofiten les «repreguntes» per furgar en la ferida que s'ha obert amb el Comú de la capital i que té en peu de guerra els veïns afectats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT