PUBLICITAT

La societat ha reaccionat

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El ministre Cinca va agrair ahir totes les mostres de solidaritat que ha rebut després de l'atac contra ell i la seva família la matinada de diumenge.

El ministre de Finances i Funció Pública, fa fer ahir, en el marc de la celebració de la patrona de la Policia, les seves primeres declaracions després de l'atac al seu domicili. Cinca el va titllar d'injustificat i inadmissible i va assegurar que no farà variar la seva manera de fer i de pensar. A més, va desitjar que aquest atemptat no afecti als nivells de seguretat i de bona convivència que té el país, i que els càrrecs públics del país no hagin de variar en res la seva quotidianitat. El ministre va assegurar que no sap si l'acte ve motivat per una qüestió personal o política, però que el més important és que es tracta d'un atac premeditat, ja que es va produir al mig de la nit, mentre plovia i des d'una distància considerable. També va voler agrair les mostres de suport rebudes.

El que s'ha de dir és que independentment de si es tracta d'un atac d'índole personal o polític la societat andorrana ha reaccionat de forma unànime i ràpidament per rebutjar una acció tan hostil i condemnable. Andorra és una democràcia de carrer –en el bon sentit de l'expressió– perquè els polítics estan tan propers als ciutadans que fins i tot en el carrer són objectes de preguntes i de peticions de la ciutadania.

I Andorra és una democràcia parlamentaria, on la política es debat amb paraules, a vegades amb crispació i discussió, però sempre amb debat al marge de les diferents idees polítiques. Per això aquest atac no encaixa en la idiosincràsia andorrana i s'ha de veure com un fet aïllat –repulsiu i rebutjable– i desitgem i confiem en què la Policia faci la seva feina i pugui identificar l'autor.

El Govern i Cinca no poden de cap de les maneres variar la seva forma de ser i d'actuar, perquè això seria cedir al xantatge i a l'amenaça. Per això tenen molt valor les paraules de Jordi Cinca, quan afirma que «no podem perdre un valor tan preuat com és el de poder viure des de l'absoluta normalitat».

Malauradament, tothom està en exposició de rebre l'acció d'alguna persona desequilibrada, però el que s'ha de fer és mantenir la rutina. I encara que no tingui una relació directa, es fa necessari recordar que el director del cos de Policia, Jordi Lluís, va dir ahir que amb les baixes per jubilació i la reorganització es poden garantir totes les missions que tenen encomanades, però va alertar que si continua la davallada d'efectius, el cos perdrà potencial i no podran fer front a tots els serveis i actuacions. Ni un boig pot posar en dubte el potencial de seguretat amb que es viu a Andorra, i el cos de ha tenir garantides les eines per poder treballar en condicions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT