PUBLICITAT

El Consell General s'estreny el cinturó

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Les mesures de contenció de la despesa en matèria de personal s'aplicaran al Consell General a partir del mes de juny i afectaran treballadors i càrrecs electes. La decisió, acordada a la reunió de la Sindicatura que va tenir lloc ahir al matí, permet traslladar a la institució parlamentària l'esperit de la Llei aprovada el mes de març i que abasta el Govern, l'Administració general i les empreses parapúbliques. L'estalvi més important, de fet, s'aconseguirà amb la rebaixa del 5% del que perceben els consellers generals –que no arriben als 3.000 euros mensuals–, així com del sou dels síndics i dels presidents dels grups parlamentaris. D'un color polític i de l'altre hi estan d'acord: cal predicar amb l'exemple. I és que és la mateixa ciutadania qui espera que els representants polítics siguin els primers en estrènyer-se el cinturó quan la situació és la que és, i es constata i es diu públicament que, de sacrificis, n'ha de fer tothom.

En canvi, tal i com era de preveure malgrat la prudència amb què s'havien expressat fins al moment, els socialdemòcrates no estan d'acord amb la mesura aplicada als treballadors. A ningú no se li escapa que, des d'un bon principi, el Partit Socialdemòcrata es va oposar a la Llei de mesures de contenció de la despesa en matèria de personal, que afecta personal i càrrecs de l'Administració general i altres organismes públics, bàsicament perquè consideren que, abans de retallar sous, s'hauria d'haver abordat la reforma de la Funció Pública –vaja, que s'hauria hagut de posar ordre a la casa abans d'aplicar la tisorada. Per tant, l'actitud respecte a la rebaixa salarial als treballadors del Consell és, sobretot, una qüestió de coherència.

En realitat, i encara que sigui just en el sentit contrari, la decisió de part de la Sindicatura –demòcrata– també és una qüestió de coherència. I d'equitat. Des de Demòcrates per Andorra asseguren que no s'entendria que les retallades no afectessin els treballadors de la institució parlamentària, si bé és cert que, quantitativament parlant, són molt pocs –cinc de disset–els empleats que cobren més de 3.000 euros i, per tant, veuran reduïda la seva nòmina.

Com va dir el ministre Jordi Cinca en el seu moment, a ningú no li agrada prendre decisions d'aquest tipus, que afecten els ingressos dels treballadors. El Govern, però, insisteix a apel·lar a l'interès general. Ara li toca aquest paper a la subsíndica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT