PUBLICITAT

Tots amb el ministre Jordi Cinca

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Els fets que es van produir la matinada de diumenge al domicili del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, són intolerables. No hi ha absolutament res que justifiqui un atac d'aquest tipus en contra de ningú, polític amb càrrec o ciutadà anònim. Però és que, quan es tracta d'un polític que ha estat cridat a encapçalar un ministeri arrel d'uns resultats electorals, els fets resulten doblement ofensius: condemnem la violència, qualsevol tipus de violència, i rebutgem aquest nefast intent de coacció de l'acció del Govern –de moment no es descarta cap hipòtesi, però el director de la Policia, Jordi Lluís, va admetre ahir que estan convençuts que no es tracta d'un fet «accidental». Perquè, políticament, cadascun de nosaltres podem estar més o menys d'acord amb aquest Govern, però és el que té el suport del Consell General, escollit democràticament a les urnes. No hi ha lloc a Andorra per a qui no respecta la democràcia. I ho volem deixar ben clar des d'aquestes línies, igual com ho han expressat centenars de ciutadans a través de les xarxes socials –Facebook i Twitter– des que la notícia va començar a circular als mitjans de comunicació i les seves pàgines web.

Els missatges de rebuig i de condemna, així com de suport a Jordi Cinca i la seva família, van començar a omplir les xarxes provinents dels sectors més diversos de la societat i, com no podia ser d'una altra manera, de representants polítics de tots els colors: demòcrates, socialdemòcrates i militants dels Verds. Són aquestes mostres de solidaritat el que representen de veritat l'ànima i la grandesa d'aquest país, que cap bala no pot destruir ni aniquilar.

Ens atrevim a dir que els mateixos mitjans de comunicació vam tenir un comportament exemplar, fent gala d'una respectuosa prudència durant tota la jornada, amb ànim de no entorpir en cap cas el curs de les investigacions.

Insistim que fets com aquest són lamentables i absolutament condemnables, però a la vegada tenen la capacitat d'unir persones de sensibilitats ben diverses en un clam unànime: «¡No a la violència!» –un dels missatges que circulava ahir per les xarxes socials.

I igual que el Govern, a través del seu cap, Antoni Martí, ha deixat ben clar que no alterarà el seu full de ruta «ni un centímetre», la població també ha de ser valenta i no deixar-se atemorir per algú que, en lloc d'arguments, utilitza la violència. Cap tret no pot silenciar la voluntat democràtica d'Andorra ni robar-nos la confiança en el nostre país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT