PUBLICITAT

Les opinion són totes respectables

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

S'ha embolicat i s'ha creat un fort rebombori amb els dubtes dels sindicats sobre la independència de la justícia. Per recordar els antecedents s'ha d'explicar que l'1 de Maig, arran de la sentència contrària a la Plataforma dels Funcionaris per les retallades salarials que ja són vigents, alguns líders sindicals no van dubtar en expressar les seves crítiques a la independència del sistema judicial.

En tot cas, s'ha de dir que ningú pot ser tan ingenu per pensar que el coneixement de la resolució del batlle refusant la suspensió immediata de la llei que rebaixa el sou dels funcionaris amb les nòmines més elevades, coincidís per casualitat amb la celebració del Dia del Treballador. Però no s'ha de mirar cap a la Batllia, sinó cap a un altre cantó a qui li podia interessar aquesta no tan estranya coincidència.

De moment el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) s'ha desvinculat de les manifestacions recordant que no forma part de la Plataforma de Funcionaris, en un posicionament que s'ha de respectar. També el Consell Superior de la Justícia (CSJ) i el cap de Govern, Toni Martí, van mostrar el seu malestar per les crítiques contra la justícia. El CSJ remarca que el procés ha seguit un procés escrupolós, mentre que Martí va exigir excuses i va considerar que manifestacions d'aquesta mena fan mal a les institucions.

No posarem nosaltres en dubte la independència i la imparcialitat de la justícia, ens al contrari, encara que a vegades les sentències s'han d'acatar per imperatiu legal però no compartir. D'altra banda, sobta que en un Estat de Dret democràtic i amb llibertat d'expressió unes manifestacions com aquestes creïn tanta polèmica. Es poden també compartir o no, però els sindicats estan en tot el seu dret de fer públiques les opinions que tinguin sobre qualsevol tema i institució, perquè la justícia no hauria de ser tampoc intocable.

Ahir mateix, en un comunicat la Plataforma de Funcionaris reitera que està totalment en desacord amb les manifestacions del cap de Govern, no només pel to empleat, sinó també perquè un dels trets que caracteritzen, segons la Plataforma, el nostre sistema polític és la separació de poders, «separació que queda malmesa quan des del Govern es fan valoracions que corresponen constitucionalment a l'òrgan de govern de l'organització judicial».

No és normal que en un país normal com és Andorra segons quines coses surtin de mare. Totes les opinions han de ser assumides sempre que es facin des del màxim respecte, perquè no hi ha ningú que pugui quedar exempt de les crítiques, encara que no agradin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT