PUBLICITAT

Claredat en el cas de la mestra de P4

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La notícia que vam publicar en exclusiva dissabte passat ha tingut un ressò mediàtic extraordinari. Ràdios, televisions i diaris espanyols i sudamericans s'han fet ressò d'un fet tant sorprenent com és que l'alt rendiment d'una professora de l'Escola Espanyola d'Escaldes i l'excel·lent aprenentatge dels seus alumnes de P4 siguin motiu de comiat.

En la informació explicàvem que els pares dels infants de P4 d'una classe de l'Escola Espanyola d'Escaldes-Engordany estan indignats amb la decisió del centre d'obligar a marxar la seva professora, tutora dels nens des de fa dos cursos. Els 11 alumnes, malgrat tenir només quatre anys, saben ja llegir, comencen a escriure i també saben sumar i restar. Aquest és un dels motius que queden palesos a l'informe realitzat per un inspector procedent de Madrid, el qual ha estat avalat per la direcció del centre educatiu escaldenc.

Realment desconcertant. Tindria que ser tot el contrari i s'jauria de donar mostres de satisfacció per a algú que fa la feina amb un nivell superior, i amb qui els pares estan encantants. Coneixem la versió dels pares i la dels sindicats, que coincideixen en donar suport a la docent, però falten els veritables protagonistes. La mestra, per raons obvies–té l'afer en mans dels advocats– prefereix de moment guardar silencia, però falten les veus de la directora, qui s'apunta presumptament de tenir discrepàncies personals de la professora, de la consellera d'Educació de l'Ambaixada espanyola a Andorra, Margarita Melis, i del propi ambaixador, Alberto Moreno.

Fins al dia d'ahir ho vam intentar sense èxit, malgrat la transcendència i la dimensió que estan agafant els fets i que, obviament, el ciutadà té dret a conèixer la versió dels màxima responsables en aquest afer.

Doncs bé, l'ambaixador no ha parlat a Andorra però sí que ho va fer ahir amb una ràdio espanyola, un gest que com a mínim es podria qualificar de poc diplomàtic. En tot cas sí que es contradiu quan afirma que no és cert el que s'ha publicat sobre l'informe elaborat per un inspector de Madrid alhora que diu que desconeix el contingut de l'informe. També diu que l'avaluació a la professora no és positiva però que el procés no ha finalitzat.

Ens agradaria que, com a mínim, algun de l'ambaixada informés del contingut d'aquest informe i del posicionament de la conselleria davant aquest afer que tanta polseguera està aixecant.

En cap moment el posicionament d'aquest diari és fer un judici paral·lel ni postular-se a favor o en contra de ningú, sinó que es faci justícia amb la major claredat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT