PUBLICITAT

Satisfer primer la demanda interna

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Servei d'Ocupació no acaba de funcionar del tot. No es tracta de carregar culpes, sinó de detectar les causes: si hi ha prou interrelació entre empresaris i el Servei, si hi ha una aposta clara pel reciclatge de treballadors cap a altres sectors, i si realment el funcionament és l'adequat. El juny passat la CEA va reivindicar una reforma del Servei d'Ocupació. La situació de recessió econòmica és la que fa que aquesta demanda sigui ara més urgent donat l'augment de persones que es troben en situació d'atur. Així li ho van plantejar els membres de la Junta Directiva de la CEA al cap del Govern, Toni Martí, en una reunió que s'emmarcava en el seguit de trobades que el cap de l'Executiu estava mantenint aamb els diferents agents econòmics del país. Anteriorment els empresaris havien fet arribar el mateix neguit a Bartumeu i a Pintat.

Agilitzar el Servei d'Ocupació per tenir una millor eficàcia en la conjugació de les ofertes i les demandes de treball és una de les principals preocupacions que té la Confederació Empresarial, i també els treballadors, ja que l'atur no para de créixer i cada cop són més les empreses o negocis que han d'abaixar les persianes.

Les dades són preocupants. El nombre de persones que busquen feina inscrites al Servei d'Ocupació, segons l'últim recompte del passat febrer, és de 834 o sigui 144 persones més que el mes anterior, en el que aquest registre comptava 690 aturats. Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, també augmenta en 12 persones, arribant als 94 beneficiaris. Segons Estadística, el mes de febrer va registrar 1.026 demandants d'alta, dels quals 834 en recerca d'una feina, de manera que el nombre de demandants en recerca és molt alt amb una tendència anual del 33,2%.

El Ministeri d'Interior, Marc Vila, va presentar dimecres una nova acció, que segons la lectura que es faci pot ser justa o discriminatòria per als treballadors del país. Objectivament, s'ha de veure com una forma d'animar als empresaris a contractar gent de casa, evitant així que estenguin les seves xarxes en busca de mà d'obra més barata i sense qualificació. L'acció consisteix en penalitzar amb un salari més elevat les contractacions de treballadors forans. Fins ara hi havia l'obligació de passar pel Servei d'Ocupació per veure les demandes de treball, i amb aquesta acció el Ministeri buscar conscienciar els empresaris que amb un atur cavalcant a l'alça el mercat laboral intern és prou ampli com per satisfer moltes de les ofertes, sense necessitat d'acudir a l'exterior, a banda de les quotes específiques que realment sí siguin necessàries.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT