PUBLICITAT

Invitació a llegir nou universos creatius

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Passa de tant en tant. Enmig d'un panorama poc engrescador, d'esgotament davant d'una crisi que sembla que no s'hagi d'acabar mai, de més crispació política de la que seria desitjable, de retrets i de pors, apareix una petita joia fruit del talent i la dedicació dels nostres creadors. La galeria Jardin Cosmique ha passat, fins ara, força desapercebuda. Aquest Sant Jordi, però, promet convertir-se en un referent al Principat. I s'hi convertirà gràcies a una exposició que aplega els universos creatius de Joan Canal, Eve Ariza, Alfons Valdés, Zoe, Teresa Colom, Ester Fenoll, Eduard Comellas, Jean Luc Herbert i Miquel Mercè.

Cadascun d'ells va ser convidat pel galerista Jordi Pérez a reflexionar, des de les disciplines respectives, sobre el llibre com a objecte artístic. Alerta, però, perquè tant el concepte «llibre» com el qualificatiu «artístic» són importants. És a dir, que ningú no vagi a la galeria del carrer Josep Viladomat (Escaldes-Engordany) pensant que hi trobarà uns objectes merament «decoratius», que agafen com a excusa el «llibre». Darrere de cada proposta, plàstica i literària alhora, hi ha, com dèiem, tot un univers creatiu, al qual se'ns convida a entrar.

Som, en aquest sentit, uns privilegiats. Perquè si hi anem i hi dediquem prou temps, podrem «llegir» nou històries –commovedores, agosarades, tendres, descarnades...

L'exposició arriba pels volts de Sant Jordi, un moment excel·lent –sobretot si fa bon temps– per passejar i també per deixar-nos seduir. En aquest cas, per unes imatges, per unes paraules, que ens descobreixen la riquesa del món interior d'aquests nou creadors: artistes, escriptors, fotògrafs, dissenyadors...

És un complement ideal a una diada de llibres i roses, a la diada cultural per excel·lència.

La jornada de demà promet. Els llibreters miren el cel –i les previsions meteorològiques– amb l'esperança que el dia es mantingui assolellat i ajudi a vendre una part important de tots els llibres que es venen en un any.

Els autors també esperen. Esperen fer un bon resultat, esperen promocionar la seva obra, ser presents, ser comprats i regalats.

El balanç el podrem fer d'aquí a un parell de dies: els títols més venuts, el volum total de vendes (tant de llibres com de roses), tots els actes que s'hauran celebrat... I vagi millor o pitjor, segurament a tots ens en quedarà un bon record. I les ganes que torni a ser 23 d'abril.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT