PUBLICITAT

¿I perquè no somniar amb l'ACB?

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El rugbi, un dels esports amb més implantació a Andorra està de dol. Les competicions d'equip són a un pas de finalitzar, i en les últimes jornades els clubs andorrans ofereixen sovint una cara i una creu sense criteri. Així com el River Andorra de bàsquet, per exemple, encadena triomfs consecutius que l'han portat a la LEB Or, l'Andorra HC Cevalls d'hoquei patins, que igual venç el líder com perd contra un rival directe, també manté la incògnita de quin paper haurà de viure en la recta final, en el camí de la salvació. Per altra banda, el CV Andorra de vòlei tanca la temporada amb l'ascens esportiu a la butxaca, i ara amb feina als despatxos, mentre que l'Hotels Plaza de sala torna a revifar després del triomf dissabte contra l'Hospitalet.

El VPC està matemàticament descendit. Li va jugar una mala passada la Federació francesa quan a inici de la temporada li va negar l'ascens a tercera federal després de proclamar-se campió. La causa: que el VPC no tenia uns equips base que la Federació exigia. Una mala passada per la forma com es va fer i que va tocar i desmotivar un equip que havia demostrat la seva vàlua.

L'esport andorrà no acostuma a donar excessives alegries. Em de saber on estem i qui som i les grans aspiracions queden per a ciutats potents i equips amb un potencial econòmic que no té cap club del país Ans al contrari, les penúries són la nota comú dels equips del país, que fins i tot han hagut de renunciar a ascensos per falta de diners. El patrocini tal com s'ha d'entendre, potent, no és entés a Andorra per les empreses com una forma important de promoció, sobretot si l'equip arriba lluny i va incrementat de forma esglaonada la seva presència en categories superiors.

Ara toca, però, celebrar la victòria del River Andorra, que la temporada que ve jugarà a la LEB Or, a tocar de la somniada ACB, és a dir la glòria del bàsquet pel que fa al club andorrà.

Pot semblar un somni, però en l'esport tot és possible, especialment quan els jugadors i els tècnics han demostrat el seu potencial i quan es fa una mirada a la resta d'equips, que tampoc van tan sobrats.

L'ACB són paraules majors, però el mateix president del River, Gorka Aixàs, no ho descarta, tot i que s'ha de tenir en compte el moment d'eufòria que està vivint.

Tenir un equip andorrà a l'ACB seria una oportunitat única per demostrar que hi ha esponsorització i patrocini, que es destinen uns diners que sens dubte tenen un retorn. Potser estem anant massa lluny. No ha acabar la LEB plata, però esperem que els despatxos i la falta de suport no ens facin despertar d'un somni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT