PUBLICITAT

El Consell de la discòrdia

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La major part dels membres de l'actual Consell Andorrà de l'Audiovisual –en concret, quatre de cinc– estan en funcions des de l'1 de desembre passat. Mentrestant, els dos grups parlamentaris, demòcrata i socialdemòcrata, han qüestionat el paper d'aquest organisme. Des del CAA, afirmen que per desconeixement dels consellers generals de quines són les seves funcions, alhora que reivindiquen un nou marc legal que els permeti ampliar el seu marge d'actuació.

Hi ha un fet que és inqüestionable: tots els països de l'entorn tenen el seu Consell de l'Audiovisual (a Espanya, són les comunitats autònomes les que disposen d'aquest tipus d'ens). Això, simplement, ens indica que a la major part dels Estats europeus s'ha constatat la necessitat de disposar d'organismes que regulin el sector audiovisual.

Quan aquí el Consell Andorrà de l'Audiovisual és qüestionat des de sectors tan diferents, o com a mínim des dels dos colors polítics presents a l'arc parlamentari, hom pot concloure que alguna cosa no s'està fent bé. Però que no s'estigui fent bé no vol dir necessàriament que el CAA s'hagi de suprimir, simplement perquè estem en un context de contenció pressupostària. Dit d'una altra manera, abans d'eliminar el CAA, ens hauríem de plantejar si és necessari o no un òrgan de regulació audiovisual i, si ho és, quines mancances detectem en el Consell tal i com està concebut en aquests moments. Només ens podem permetre eliminar el CAA si la resposta és que no necessitem un ens d'aquest tipus.

El que sobta és que el debat s'estigui dilatant tant. Potser no és un tema prioritari. O potser sí. Potser s'hauria d'haver resolt abans no es concretessin els acomiadaments a Ràdio i Televisió d'Andorra, ja que el Consell de l'Audiovisual és precisament l'òrgan assessor i consultiu del Govern i de Rtvasa.

Però és que més enllà del que és opinable, el fet és que el mandat del CAA, nomenat pel Consell General, expirava el 30 de novembre. La data se sabia i no ha agafat a ningú per sorpresa. El que passa és que no hi havia posicionament.

No hi havia posicionament de DA, que són els que, amb una amplíssima majoria parlamentaria, s'hauran de mullar. Els socialdemòcrates van ser contundents en les declaracions inicials: eliminar-lo si ha de seguir fent com fins ara. I és aquest condicional el que fa que tampoc no estigui clara la seva postura. Vaja, que no sabem si el CAA tindrà continuïtat, amb una redefinició de les seves funcions. o bé si aquest organisme té els dies comptats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT