PUBLICITAT

El silenci del Ministeri d'Interior

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

En tots els col·lectius hi ha persones que s'excedeixen en les seves funcions. i algunes d'elles a vegades no són prou conscients que portar un uniforme dóna autoritat, però alhora s'ha de ser molt responsable amb les pròpies actuacions.

Dit això no es pot criminalitzar un co·lectiu per uns fets que no estan confirmats ni comprovats i que haurà de ser la Batllia qui emeti la darrera paraula. Es tracta de la suposada mala actuació d'una agent de la policia en els tràgics fets que van succeir en una gasolinera de Santa Coloma, on va morir per arma blanca un exresident gallec després d'una baralla amb un grup de residents peruans.

Primer de tot s'ha de dir que la Policia no s'ha de veure mai com un cos opressor, sinó que la seva funció és clara: garantir la seguretat i els drets dels ciutadans i fer complir la llei. Uns dels punts forts que sempre ha estat molt valorat per la població és la seguretat, i això és gràcies al treball permanent del cos de la Policia.

El mateix sindicat, el SIPA, declarava a aquest diari que lamenta la «passivitat» de la direcció i del Ministeri d'Interior en la «defensa de l'honorabilitat del cos». La crítica fa referència al cas de l'agent processada per la seva intervenció en el cas de l'homicidi de Santa Coloma, a qui s'acusa d'abús d'autoritat. Des del SIPA també es lamenta que s'hagi fet un judici públic paral·lel a la companya i valoren que és «molt fàcil» criticar la seva actuació en arribar al lloc dels fets «tot fent el cafè» però que caldria més empatia envers la policia i posar-se en el seu lloc.

En tot cas, i al final, serà la justícia la que dirimirà si va existir abús d'autoritat i, policia o no, haurà d'assumir la pena que li correspongui si finalment és condemnada. Té raó el SIPA, però, en l'absència de resposta per part d'algun responsable del Ministeri d'Interior o del ministre responsable de la cartera, atès que s'està posant en dubte la feina d'una agent i, per extensió, dels companys que van actuar en aquella trista nit i en general s'estén la impressió que es tracta d'un fet que no és aïllat i que es repeteix massa sovint.

Pensem que el posicionament més sensat seria defensar l'actuació policial i refermar les formes d'actuacions del cos, clarificant, això sí, que s'arribarà al fons de la qüestió i que si va haver-hi una mala praxi s'actuarà en conseqüència.

Mentre, aquest silenci va en contra de la Policia i és aprofitat per alguns per donar una mala imatge del cos, que és precisament tot el contrari que necessita, ja que per si soles les seves atribucions obliguen moltes vegades a actuar i prendre decisions que els ciutadans consideren injustes, encara que hagin infraccions pel mig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT