PUBLICITAT

Alegria col·lectiva en temps de crisi

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

L'eufòria col·lectiva per la celebració de la Copa del Món Grandvalira -Soldeu 2012 s'ha anat encomanant dels uns als altres, fins arribar al clímax ahir a la tarda, quan les xarxes socials bullien de missatges plens d'orgull nacional, i d'agraïment als organitzadors i a tots els treballadors i voluntaris que s'han implicat amb l'esdeveniment. Fa poques setmanes, l'assessor d'empreses Emili Duró, en la seva conferència sobre l'optimisme, deia que el pessimisme es contagia a través de les anomenades «cèl·lules mirall». El que ha passat aquest cap de setmana és just el contrari, i ve a demostrar que, en un moment com aquest, de crisi tant econòmica com anímica, la societat és capaç d'unir-se al voltant d'un fet fins ara únic al Principat i donar el millor de si mateixa.

S'ha dit moltes vegades, que la crisi ofereix l'oportunitat de fer les coses de manera diferent, de superar certes dinàmiques que ens han portat a l'atzucac on som. La Copa del Món ha demostrat el potencial que tenim com a país a l'hora d'organitzar un esdeveniment esportiu del més alt nivell, sense defallir malgrat les adversitats meteorològiques i l'amenaça –més que real– que el vent acabés amb totes les expectatives dipositades en aquestes jornades.

Caldrà veure com s'ha percebut des de fora, i els rèdits que se'n poden treure: si la celebració de la Copa del Món s'ha convertit efectivament en un aparador de les nostres pistes d'esquí i pot decantar la tria de milers de turistes potencials. Esperem que així sigui, que l'escalfor que se sentia a les grades –malgrat la temperatura real, que era gèlida– hagi traspassat les pantalles dels televisors i hagi arribat als 45 milions d'espectadors que la competició tenia en potència.

També és probable que la celebració de la Copa del Món d'esquí alpí femení contraresti la imatge d'una temporada marcada per les poques nevades i per les ventades que, cada vegada que ha caigut un bon paquet de neu fresca, s'han encarregat de malmetre les pistes. Aquest no ha estat un bon hivern i, així i tot, l'Avet ha pogut acollir un eslàlom i un gegant i deixar un bon sabor de boca a tots els que, d'una manera o altra, han viscut aquestes dues jornades per a la història. Això diu molt a favor de les possibilitats que té el Principat en l'organització de competicions d'aquest tipus.

Avui comencen una nova setmana i tot torna a la normalitat. Però alguna cosa gran, molt gran, ha passat a Soldeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT