PUBLICITAT

Una jornada per al record

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Ahir va ser una jornada històrica. Després de la decepció de divendres, quan es va haver de suspendre el primer gegant de la Copa del Món d'esquí previst per a aquest cap de setmana per culpa del vent, l'expectació era màxima. Són mesos de preparació d'un esdeveniment per ara únic a Andorra: un esdeveniment esportiu que, a la vegada, es converteix en un aparador de les nostres pistes d'esquí a tot el món i té, per tant, repercussions en l'àmbit turístic. Tothom que hi va ser destaca el bon ambient que es respirava a Soldeu, l'eufòria d'alguns, l'adrenalina dels altres. La decepció ahir es va circumscriure a la pròpia competició –això és, la caiguda d'algunes esquiadores, fins i tot d'algunes de les favorites, com Lindsey Vonn.

L'organització, incloent tots els voluntaris que s'han implicat en l'esdeveniment, s'ha mostrat impecable, ben cohesionada, amb la precisió d'un rellotge suís. Tot a punt per fer front als imprevistos –fins i tot a la ventada que va afectar la pista de l'Avet la matinada de dijous a divendres, si bé al final la meteorologia va vèncer la batalla que tot l'equip de la Copa del Món Soldeu 2012 va estar lliurant, durant hores, en contra del mal temps. Al cap i a la fi, amb el que no es pot jugar és amb la seguretat de les esquiadores.

Però haver demostrat que l'organització està a l'altura de les circumstàncies i que Grandvalira ha sabut fer front al repte i l'ha superat amb nota no hauria estat suficient per oblidar el mal sabor de boca de boca si ahir no s'hagués pogut disputar l'eslàlom. Tots els que han treballat mesos i mesos es mereixien un dia com el d'ahir, amb una pista gairebé «impecable», tal com la va qualificar el director tècnic de la Copa del Món Soldeu 2012, Ton Naudi.

I avui ens llevarem i tornarem a mirar el cel. O per ser més exactes: pararem l'orella i escoltarem les ràfegues de vent, creuant els dits perquè siguin benignes amb nosaltres. Aquest hivern no ha estat bo meteorològicament parlant: ha trigat molt a nevar i, quan ho ha fet, l'endemà ha fet vent i ha destrossat les pistes. Però finalment, els esforços de tanta gent que treballa en el sector serveixen per demostrar que, fins i tot en circumstàncies adverses –o com a mínim no massa propícies– som capaços d'oferir, com a país, unes pistes d'esquí del més alt nivell.

I això és el que van veure ahir milions d'espectadors de tot el món. Un sol radiant i neu de qualitat per a la pràctica de l'esquí: els principals atractius del nostre país, com a mínim a l'hivern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT