PUBLICITAT

Sense model no hi ha viabilitat per a ATV

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

El Govern ha posat en mans de Francesc Robert el futur de la ràdio i la televisió pública. D'entrada haurà de fer el paper de dolent i decidir els acomiadaments, una decisió dirigida únicament a reduir despeses sense que s'hagi definit abans quin model es vol.

El Consell de Ministres va fer ahir oficial el nomenat, que ja havia transcendit als mitjans de comunicació la setmana passada. El nou director general de Ràdio Televisió d'Andorra (RTVA) haurà de visualitzar la situació, parlar amb tots els empleats i presentar un pla de viabilitat que d'una banda doni continuïtat a la institució, però per l'altra posi fi a la dinàmica de dèficits permanents i dotacions excessives.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va sostenir ahir que la nova direcció parlarà amb tots els empleats per copsar la seva opinió, i a partir d'aquí, confien plenament amb la seva capacitat per elaborar un pla de viabilitat. El que no ha transcendit és que una de les propostes dels treballadors per fomentar l'estalvi i reduir la xifra de treballadors acomiadats era el trasllat de la parapública a una altra instal·lació amb un lloguer més barat, una proposta que per raons obvies ha estat descartada per l'Executiu.

RTVA va ser ahir protagonista per partida doble. A banda de les referències a Robert, el director general en funcions, Jordi Marticella, va presentar el balanç de l'any passat, que vista la situació s'ha de qualificar de molt positiu i que acaba amb la desastrosa gestió d'anys anteriors, d'una bonança que quasi acaba amb RTVA: Ràdio Televisió d'Andorra va tancar l'any passat amb un dèficit financer de 131.000 euros, a diferència de l'anterior quan la xifra va superar el milió d'euros a causa de les provisions que s'havien fet per dues demandes judicials. Marticella va explicar que el dèficit pressupostari va ser de 212.292 euros, molt per sota dels 573.000 de l'any anterior, i que un cop restada una de les partides que es van fixar per una de les demandes judicials obertes, perquè es considera que la parapública guanyarà el cas, s'arriba als 131.054 euros de dèficit financer. El cert és que els costos s'han anat reduint, però la retallada, tal com va reconèixer el director en funcions, és inevitable.

Ara el que cal demanar és celeritat per acabar amb l'angoixa dels empleats de la parapública i de les seves famílies, i un pla de viabilitat que passa per definir quina televisió es vol: reduir la producció pròpia, deixar de comprar programes externs massa cars, optar per una graella més curta i disminuir per tant l'horari d'emissió. El model és el pilar bàsic, sense ell és difícil programar un pla de viabilitat que quedarà desintonitzat amb la realitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT