PUBLICITAT

Marín admet l'error mentre Gil es manté

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Sempre s'ha dit que la política és vocacional, un servei al país i als ciutadans, i que qui vulgui guanyar diners de debò s'ha d'anar al sector privat. Consideracions que no es contradiuen amb el fet que els mandataris, locals o de l'Administració central, han de guanyar un sou més que digne d'acord amb les seves responsabilitats, però el que no es pot fer és predicar l'austeritat per als altres i no donar exemple. Els cònsols d'Escaldes, Trini Marín i Marc Calvet, van acceptar ahir que s'han equivocat i van rectificar l'acord d'augment del salari un 16% perquè es contradiu amb el que defensa DA i, sobretot, amb el que practica el Govern amb els seus treballadors, ministres i cap de Govern inclosos. Costa d'entendre que els dos màxims mandataris d'Escaldes no hagin sabut calibrar l'impacte que tindria la notícia de l'increment dels seus salaris en un moment tant inoportú, per molt que les desafortunades declaracions del cònsol Ventura Espot apunten a què «també tenen hipoteques i han de contractar una cangur per tenir cura dels fills». Deu ignorar el senyor cònsol d'Ordino les milers de famílies amb hipoteques i fills amb salaris molt menors o, el que és pitjor, a l'atur.

Fer país des dels comuns, és deia en el programa electoral de DA a les darreres eleccions generals. La indignació que ha aixecat l'increment dels salaris a Escaldes i Sant Julià demostra que aquest no és el camí de fer país, sobretot en un moment en què totes les administracions estan demanant sacrificis als seus empleats i estan fent retallades en els serveis públics que presten als ciutadans amb l'excusa de reduir despeses i disminuir l'endeutadament. Fer més amb menys, és un altre dels lemes que s'intenta inculcar a la població per conscienciar-la de la falta de recursos. Marín i Calvet van mostrar valentia ahir en reconèixer que han comés un greu error que ha indignat als ciutadans i han rectificat després de constatar que la pressió de l'opinió pública deixava molt danyada la seva imatge i, per extensió, la del seu partit. El fet que després de la reunió de cònsols no es fes cap valoració sobre aquesta polèmica sobre la retribució dels mandataris locals és un signe clar que no hi ha unanimitat i que alguns cònsols no estan disposats a que altres decideixin per ells.

Capítol a part mereix el posicionament del la cònsol de Sant Julià de Lòria, Montse Gil, que sense entrar a prejutjar, ahir va fugir dels mitjans de comunicació per declarar al final a una agència que es manté ferma en la seva postura d'incrementar-se el seu en un 22%, justificant-la per la responsabilitat que assumeix. Doble error, que li pot acabar sortint més car que si hagués optat per fer marxa enrera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT