PUBLICITAT

Les persones que hi ha darrere les fonts

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

Vist des de fora, pot semblar que, en l'exercici de la professió, els periodistes oblidin que, darrere d'una font, hi ha una persona. Res més allunyat de la realitat, i menys quan les dimensions del país són les que són i tothom s'acaba coneixent. Per això, quan ens deixa algú amb qui s'ha tingut un tracte habitual per motius de feina, com és el cas de Margarida Coll, no és fàcil prendre la distància que segurament s'espera d'algú que escriu notícies habitualment. Ni és fàcil decidir-se entre el dret de la intimitat de la família o el ressò degut a algú que ha ocupat diversos càrrecs públics i ha participat activament en la vida cívica i política d'Andorra.

Decisions que de vegades seran encertades i, altres vegades, equivocades. Però, en qualsevol cas, es prenen des del respecte i, sovint, des d'aquella posició intermèdia que no és ni la distància freda dels desconeguts ni la proximitat dels companys, amics i familiars.

És des d'aquest respecte que ens podem afegir a les mostres de condol per la pèrdua d'algú que, com a metgessa, i des dels diferents càrrecs que va ocupar, es va dedicar a la promoció de la salut pública al nostre país. A les rodes de premsa, precisament quan era directora de Salut Pública del Govern, no s'estava de ser crítica amb els periodistes i insistia en la necessitat d'informar bé la població per exemple, sobre els avenços en l'eradicació de determinades malalties gràcies a les campanyes de vacunació sistemàtica, atacades els últims anys des de determinats sectors i personatges mediàtics que hi són contraris.

També va ser membre destacada del Grup de Dones, compromesa amb el feminisme i la defensa dels drets de les dones.

En definitiva, la persona transcendia la font. La seva mort ha estat també sentida per aquells que potser només hi havien tractat en una roda de premsa o en una entrevista ?en les distàncies curtes, s'entenia millor la seva exigència amb els periodistes i la responsabilitat que tenen a l'hora d'informar, a través dels mitjans de comunicació, sobre qüestions tan sensibles com la salut.

El seu compromís amb la defensa de la salut pública, la seva actitud enèrgica i exigent, romandran a la memòria d'aquells que van tenir l'oportunitat de compartir ni que siguin els 30 minuts d'una roda de premsa. Aquesta és l'actitud que s'espera d'un responsable polític, del color que sigui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT