PUBLICITAT

Consell General obert al públic

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

No és del tot precís, dir que el Consell General s'obre ara al públic. Les visites guiades a Casa de la Vall no són noves i, d'uns mesos ençà, s'han ampliat a les noves dependències parlamentàries. Però el que sí que és nou, almenys tal com es planteja, és que la seu del Consell General es converteixi en sala d'exposicions. Ahir mateix es va inaugurar la mostra De Venècia a Casa de la Vall, amb obres de Francisco Sánchez i Helena Guàrdia –representants andorrans a la Biennal de Venècia. Fa poc més d'una setmana, coincidint amb el 40è aniversari del vot femení, se n'havia inaugurat una altra, amb la reproducció de documents de l'època –com ara la sol·licitud signada per 378 andorranes que reivindicaven els drets polítics de les dones.

Ha generat molt més enrenou la cessió d'espais del nou Consell General a organismes públics que no depenen de la institució parlamentària que no pas l'obertura de l'edifici a activitats de caire cívic i cultural. Segurament és lògic, i és que això últim difícilment hauria de produir cap mena de rebombori: seria ben estrany que algú s'hi oposés. El que sobta, en tot cas, és que tampoc no se n'hagi parlat per bé.

Ja abans d'aquestes primeres exposicions –en concret, el 25 de novembre, Dia internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones– el Consell General va acollir una conferència a càrrec de Raúl Lizana. S'intueix, per la proximitat temporal d'uns actes als altres, una certa regularitat en la programació d'activitats obertes al públic. Tampoc no és tan estrany: no deixa de ser la materialització d'allò que tant el síndic general com la subsíndica havien anunciat poc després d'accedir als càrrecs respectius.

L'espai permet convertir el complex parlamentari –Casa de la Vall, Consell General i plaça– en una mena d'àgora contemporània, de punt de trobada ciutadana. Les iniciatives en aquest sentit han de ser aplaudides. Ara bé, com gairebé sempre, el que falla és la comunicació. Més enllà de la difusió a través dels mitjans de comunicació –que també és necessària–, caldria trobar altres vies per mantenir informada la ciutadania sobre aquestes activitats. En aquest sentit, no estaria de més revisar el disseny i els continguts de la pàgina web del Consell General (www.consell.ad). Últimament és més visual i inclou fotografies dels últims actes que ha organitzat la institució. Però ahir, per exemple, era impossible trobar informació de la nova exposició. Donem temps al temps i, després d'aquestes primeres mostres d'obertura, un vot de confiança.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT