PUBLICITAT

Mai és prou tard si la neu arriba

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Hem estat molts dies inquiets contemplant el cel blau i unes precipitacions que no arribaven. Els més pessimistes ja profetitzaven els pitjors maleficis i fins i tot els optimistes parlaven de mals auguris en l'inici de la temporada. Mai és tard si la neu arriba, encara que en aquest cas hagi arribat tard. Però tenim molt de temps per endavant per corregir les desviacions inicials.

És un bon moment ara per informar sobre les millores constants que ja fa molt de temps han fet les nostres estacions per convertir el nostre país en una referència dins del Pirineu en el turisme d'hivern. Ara toca parlar d'avantatges que altres no tenen, d'ofertes singulars que incrementen les possibilitats de la demanda, dels al·licients apres-ski que Andorra pot oferir en un camp molt variat d'activitats.

També ressaltar les característiques del país en relació al temps de Nadal, com bressol de moltes tradicions que es conserven o unes mostres d'art reconegudes mundialment. Si fins ara hem tingut lamentacions, ara és el moment de llençar les ofertes. Una promoció ràpida al viatger explicant que tot està a punt perquè s'ho passi bé creiem que és de tot punt necessari. Pocs dies, però intensos en l'anunci de les excel·lències turístiques que ja tenim i podem oferir amb plenes garanties. L'activitat requereix saber evolucionar davant els fets i promoure campanyes quan més es necessiten. La presència dels nostres representants en els mitjans de comunicació generals i especialitzats informant de la situació és el primer pas per a la reacció dels futurs viatgers, que ja fa dies també que esperen aquesta notícia amb interès.

Aquest Nadal blanc pot ser si volem el millor pròleg d'una campanya que desitgem profitosa. Ens convé a tots que així sigui. Els temps econòmics són variables i aprofitar les conjuntures favorables és el millor camí per a no recular. Per cert, ¿s'han fixat que les nostres televisions amigues –les que retransmetran la cavalcada de Reis, parlen molt poc de la presència de neu a casa nostra? Debat a part mereix la dependència econòmica que s'ha creat entorn de la neu. Això és així i una diversificació i transformació de l'economia no pot ser fàcil ni ràpida, i encara menys en els moments actuals. L'obertura i la consegüent inversió estrangera és un pas en el qual cal confiar, però tampoc per sí sola serà la solució definitiva. En el darrer pont es pa constatar un augment significatiu del turista francès, el que demostra que l'hem deixat massa oblidat i que cal recuperar-lo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT