PUBLICITAT

Llum verd a l'aeroport d'Alguaire

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

La notícia de que el Govern d'Espanya hagi donat el seu vist i plau a que l'aeroport d'Alguaire pugui rebre viatgers que no siguin procedents dels espais de Schengen és un a bona noticia per Andorra. Tenim un nou passadís aeri per a rebre els turistes que vinguin de qualsevol lloc i ampliem les ofertes ja existents de Tolosa, Barcelona, Girona i altres punts que es puguin crear.

Mai és tard quan les bones notícies arriben, malgrat que acostumen a ser tardaneres. Oblidem l'ahir per centrar la nostra atenció en l'avui i més encara amb el demà. Molts vols procedents d'Anglaterra podran ser canalitzats en aquest aeroport. El mateix podrem dir si sabem aprofitar la conjuntura, per d'aquí a un temps amb els turistes russos o dels països de l'Est. L'oferta es pot fer extensiva a molts vols europeus.

En el seu moment no tots eren optimistes amb el futur d'aquest aeroport que, encara ara, segueix qüestionat en molts sectors. Una empresa comença sempre per un primer pas, al que hauran de seguir molts altres. Andorra, ara per ara, és la que pot sortir més beneficiada d'aquesta decisió. Precisament per això hem de saber aprofitar la conjuntura i evitar que altres mercats se'ns puguin avançar, partint de la base que l'aeroport lleidatà està obert per a tots i per tant qui més sàpiga fer bé les coses, millors èxits podrà conquerir.

Una oficina andorrana en aquest aeroport pot ser interessant, malgrat que en el seu inici pugui no ser rentable. Tenir un aparador del país que ofereixi al viatger una oferta variada i rica és una de les millors promocions.

Per un altra part convé tenir molt present la possible apertura del sector comercial en matèria de transport de mercaderies en el camp de la importació i exportació. Convé apostar per aquest projecte, malgrat les dificultats que en un primer moment es puguin tenir.

Malgrat aquesta lectura àmpliament positiva, tampoc que ningú pensi que Alguaire nodrirà les pistes andorranes amb un nombre de turistes espectacular. És cert que, a diferència de la Vall d'Aran, els passatgers d'Alguaire vénen amb destí a Andorra i que aquesta infraestructura, després de l'eufòria inicial i dels dubtes posteriors, aportarà més beneficis que perjudicis, però la feina s'ha de continuar fent a l'origen, venent la marca Andorra i aprofundint en els mercats més atractius i també llunyans, que ajudin a tapar el forat que deixen els tradicionals esquiadors espanyols i que permeti allargar les estades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT