PUBLICITAT

La neu que encara no arriba

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articulistes exposen postures personals.

En èpoques fosques com les que ara vivim, tot fenomen natural, per raonat i raonable que sigui, enfosqueix encara més el panorama. Ja fa dies que observem com un sentiment general de què encara no neva i de seguir així les coses, ja veurem el que pot passar. Si que és cert que caldria que en el primer pont festiu les estacions d'esquí pugessin obrir les seves instal·lacions amb la matèria primera necessària caiguda del cel, i no únicament fabricada artificialment a través dels canons de neu artificial. Sigui com sigui la temporada començarà i tant de bo que aquest temor que ara tenim quedi diluït ben aviat. Al costat d'aquest fet tenim altres que no es valoren, potser perquè son positius, com podria ser l'augment de visitants per part d'Espanya o les obertures a nous mercats amb possibilitats de futur.

Les coses passen en el seu moment i hem de saber estar preparats quan aquestes arribin. Això vol dir en primer lloc una previsió. Un any més les nostres estacions d'hivern han fet importants inversions en les seves instal·lacions per assegurar els serveis a tots els visitants. Som el nucli de turisme de neu amb més capital en instal·lacions i una major promoció en els mercats turístics. Si el cel no envia neu, la podem fabricar. No és el mateix, però si és un element substitutiu que soluciona el problema.

Saber administrar els temps, en la mida en què es van produint, es una bona política. Fa que siguem realistes, que no ens deixem portar per les primeres impressions i que sapiguem planificar el que demà pot passar. No podem permetre'ns el luxe de deixar-nos arrossegar per les circumstàncies immediates, sense tenir present que les mateixes poden variar d'un dia per a un altra.

Estiguem preparats pel que ha de venir, que no creiem que pugui tardar massa en produir-se i mirem les coses amb realisme i un cert optimisme. És la fórmula per a no caure en la depressió forçada i per tant gratuïta. Esperem molts dies per endavant, perquè la campanya no ha començat enlloc. Estiguem preparats i fem la feina. I mirem també més enllà, conscients que l'escalfament del Planeta és un fet i que unes dècades la cota de neu estarà més elevada, amb la conseqüència directa que aquesta situació suposarà per a tot el Pirineu. De moment, les dades demostren que les estacions andorranes estan molt bé situades dins del mercat espanyol, i que malgrat la crisi les pistes del país continuen incrementant el seu atractiu com a destí de neu, fet que no és una casualitat, sinó l'acumulació de la feina ben feta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT